Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Diversiteit in ondernemerschap

31 maart 2016 - Volgens het CBS maken vrouwen hun opkomst in de ondernemerswereld: zowel mannen als vrouwen ondernemen met succes! In de crowdfundsector is deze trend merkbaar aanwezig.

Op platform CrowdAboutNow wordt momenteel brouwerij Boegbeeld gecrowdfund door twee Bossche dames, is een erotische winkel in Groningen gecrowfund door een man en fundde stel Sanne en Talitha een heus klassiek muzieklokaal in hartje Utrecht: gender in het algemeen lijkt te vervagen in de nieuwe manier van ondernemen.

Inhaalslag
Het CBS meldde eerder deze maand dat vrouwelijke ondernemers een inhaalslag maken. Het percentage vrouwelijke startende ondernemers is opgelopen tot 37 procent in 2014 ten opzichte van 31 procent in 2007. Volgens het CBS is er bijna geen verschil tussen mannelijke en vrouwelijke startende ondernemers binnen de zakelijke dienstverlening, en, niet geheel verassend, starten vrouwen sneller een bedrijf in de zorg en mannen vaker in de bouwsector.

Bont palet
In de crowdfundsector lijkt het verschil steeds minder uit te maken. CrowdAboutNow.nl vormt een bont kleurenpalet aan ondernemers waar genderrollen makkelijk buiten hun stigma vallen. Zo is er een ‘down-to-earth’ yogaschool geopend door een stoere Rotterdammer met een uiterst nuchtere kijk op beweging en loopt er momenteel een campagne voor zonnestudio Zina die gestart zal worden door tandtechnicus Ab uit Tilburg. Suzan uit Groningen opent een bierproeflokaal, en Petra en Marije openen een kinderboekenwinkel in Rotterdam. Binnen en buiten de verwachting om, alles kan.
Eerlijk is eerlijk: brouwerijen en vastgoedprojecten worden toch nog meestal gestart door mannen, biologisch dynamische campagnes vaker door vrouwelijke ondernemers. Maar dat de ontwikkeling van vrouwelijk ondernemerschap in opkomst is lijkt zijn doorslag te hebben in het algemeen, zo lijkt het in de crowdfundingwereld.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Jennifer

1-04-2016 09:33  |  

Ik merk wel dat ook bij crowdfunding er veel wildgroei is. Daardoor is het zwaarder om via crowdfunding succesvol te worden. Dat is een trend die gaat doorzetten, denk ik.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.