Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
30 maart 2016
 

Helft Nederlandse industrie heeft onveilige netwerken

 
 

Simac en Cisco hebben onder de noemer ICT Industry Insights onderzoek laten doen naar de security van industriële bedrijven. Het meest opzienbarende feit is dat de helft van de industriële bedrijven de netwerken onvoldoende beveiligd heeft! Industriële bedrijven lopen hiermee een groot veiligheidsrisico.

Niet alleen de beveiliging van netwerken, maar ook het wachtwoorden- en toegangsbeleid is nog niet geoptimaliseerd. Zo blijkt dat medewerkers nog steeds wachtwoorden onderling doorgeven en post-its met inloggegevens op hun beeldscherm plakken. Kortom de awareness bij medewerkers laat te wensen over.

Sombere cijfers over data-security
Er wordt door ICT-verantwoordelijken dan ook een matige 6,7 gegeven voor de manier waarop medewerkers omgaan met data-security. Voor de organisatie zelf geeft men een 6,9 als gemiddeld cijfer voor de omgang met data-security.

ICT-beleid krijgt onvoldoende prioriteit
Bijna een op de vijf ondervraagden geeft aan dat het ICT-beleid onvoldoende prioriteit krijgt in het bedrijf. Ook het kennisniveau is onder de maat. Zo is een op de vijf niet precies bekend met de meldplicht datalekken die per 1 januari 2016 van kracht is. Het correct naleven van wet- en regelgeving is hierdoor een serieus issue.
Het onderzoek laat zien dat zelfs bij grote of internationale industriële bedrijven de ICT niet op orde is. Schokkend, want de consequenties van een veiligheidsincident kunnen zeer ingrijpend zijn.

Kosteloos security event met de belangrijkste trends en praktische tips
Om ICT-verantwoordelijken uit de industrie te updaten over security op het allerhoogste niveau is er het event ICT Industry Insights. Tijdens deze middag op 14 april worden de volledige onderzoeksresultaten gepresenteerd waardoor bezoekers leren wat er bij vakgenoten speelt. Keynote speaker Filip Janssens spreekt over hoe ICT-ers het gedrag van medewerkers en directie zodanig kunnen beïnvloeden zodat ze zichzelf verantwoordelijk gaan voelen voor bijvoorbeeld het wachtwoorden- en toegangsbeleid. Peter Dijkstra van Cisco vertelt hoe Internet of Things bedrijven gaat veranderen. Topspreker Don Eijndhoven geeft visies over het ontwikkelen van cyber beleid en cyber security en Ithar da Costa van De Hypotheker biedt een exclusief praktisch kijkje in de keuken van een geheel andere branche.
 
Aanmelden is dankzij Simac en Cisco kosteloos en kan op www.ictinsights.nl.
 
Bekijk de video over het onderzoek

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken