Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
15 maart 2016
 

Welke startup wint dit de hoofdprijs van 12. 500 euro?

 
 

Drie maanden geleden was de finale van de eerste Young Business Award For Students. En vandaag staan wij aan de vooravond van de Young Business Award 2016. In drie jaar tijd is de Young Business Award gegroeid naar de grootste startup competitie van Noord Nederland.

De organisatie heeft dit jaar een prijzenpot van maarliefst 12.500 euro op tafel gekregen. "Wij willen de Young Business Award graag positioneren als één van de drie grootste startup competities van Nederland. Hier hoort naast een top locatie, het nieuwe Atlas Theater in Emmen, ook een dergelijke hoofdprijs bij," aldus Niels Palmers.

Young Business Award For Students
Recent, op dinsdag 1december 2015, was de eerste finale van de Young Business Award For Students. Een startupweek waarin tachtig studenten in één week tijd hun bedrijfsidee hebben vertaalde in een kansrijk businessmodel. Het initiatief dat tijdens de finale op dinsdag 1 december precies tien weken daarvoor bedacht was resulteerde in een stijging van zes procent van het aantal starters in de Gemeente Emmen. "Het resultaat van de Young Business Award For Students was fantastisch. Wij hopen hiermee op een langere termijn fundamenteel een impuls te kunnen geven aan het aantal starters. Het feit is alleen dat dertig procent van het aantal starters in Nederland stopt na één jaar tijd. Waar de Young Business Award For Students stopt gaan onze partners als De Ondernemersfabriek, Het TOPprogramma en de Noorderlingen verder om de starters te begeleiden. Hiermee willen wij ook het aantal ‘succesvolle starters’ in de toekomst laten groeien," aldus Palmers.

Young Business Award 2016
Op dinsdag 14 juni staat de finale van de Young Business Award 2016 gepland in het nieuwe Atlas Theater in Emmen. Het eerste evenement in de grote zaal (Rabozaal) van het nieuwe Atlas theater dat officieel pas in oktober haar deuren opent. Tijdens de finale krijgen zes kansrijke startups de kans om in de grote zaal (capaciteit 822 stoelen) hun bedrijf in zestig seconden te pitchen. De prijzenpot van de Young Business Award 2016 staat op een bedrag van 12.500 euro. "Wij hebben voor de Young Business Award 2016 met het nieuwe Atlas Theater een A-locatie. Wij hebben een gigantische prijzenpot. En een hoogwaardig netwerk aan investeerders. Hiermee willen wij vanuit de organisatie de Young Business Award 2016 in de top drie startup competities van Nederland positioneren," aldus Palmers. Het evenement voor startups vindplaats in het Drents dorp Emmen.

Investeringsplatform
In Silicon Valley wordt bij een goed bedrijfsidee vrijwel direct gepitcht voor een investering, vaak met als doel om zo snel mogelijk een protype te ontwikkelen. Want wie afwacht heeft immers de kans dat een ander er met een vergelijkbaar bedrijfsidee vandoor gaat. Met een werkend prototype dat door de afzetmarkt omarmd wordt, gaan bedrijven vervolgens naar een tweede investeringsronde. Om vervolgens hun markt volledig op zijn kop te zetten.  "Wij willen tijdens de finale van de Young Business Award het investeren in startende bedrijven duidelijker in beeld gaan brengen. In onze ogen is dit een belangrijk aspect om startups direct een kickstart te geven," aldus Palmers. De organisatie van de Young Business Award is momenteel met enkele partners aan de slag om het investeringsplatform concreet vorm te gaan geven met als doel om de drempel om te pitchen voor een investering te verlagen.

Aanmelden als deelnemer?
Ondernemers met een startend bedrijf (uit heel Nederland) van nul tot en met vijf jaar oud kunnen zich als deelnemer aanmelden op de website van de Young Business Award. Na screening mogen er in totaal achttien bedrijven, deze worden verspreidt over drie voorrondes, hun bedrijf pitchen. Waarna er in totaal zes bedrijven op dinsdag 14 juni mogen pitchen voor een investering van 12.500 euro in het nieuwe Atlas Theater in Emmen.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken