Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
7 maart 2016
 

Vijf redenen waarom werkgevers steeds vaker kiezen voor sim only

 
 

In voorgaande jaren kozen zowel particulieren als ondernemers vaak voor ‘standaard’ abonnementen, waar een toestel bij inbegrepen was. Dat was lekker gemakkelijk, want dan had u geen gedoe met de kosten van het aanschaffen van één of meer dure telefoons.

Toch zijn in de afgelopen jaren sim only abonnementen steeds populairder geworden, zowel onder particulieren als ondernemers. Waar komt deze omslag vandaan? Justin van der Vaart van Vergelijk-simonly geeft een aantal oorzaken.
 
1. Strijd tussen providers
Enkele jaren geleden waren er eigenlijk maar drie grote providers op de markt. Van der Vaart: "KPN, T-Mobile en Vodafone domineren nu de markt nog steeds, maar de laatste jaren zijn er steeds meer ondernemingen bij gekomen. Gek genoeg zijn het dochterondernemingen van de grote bedrijven zelf die hen de meeste concurrentie opleveren. De kleinere providers houden hun abonnementskosten relatief een flink stuk lager, waardoor ze voor klanten aantrekkelijker zijn. Deze concurrentiestrijd opent de markt voor providers die een ondernemer tientallen euro’s per maand kunnen besparen."
 

2. Flexibiliteit
Naast keuzevrijheid willen ondernemers ook graag een flexibele provider. Waar Vodafone een aantal vaste bundels heeft met een vrij hoog tarief, die slechts één keer per maand kunnen worden gewijzigd, bieden andere providers meer flexibiliteit. Bij verscheidene andere providers is het mogelijk een abonnement per direct te veranderen, waardoor veel kosten bespaart kunnen worden. Van der Vaart: "Ondernemers vinden dit handig, want zij kunnen per werknemer in een overzicht zien wat diegene verbruikt en daarop de bundels aanpassen. Ook kunnen zij collectiviteitskorting krijgen waardoor ze nog goedkoper uit zijn."

3. Geldbesparing
De voorgaande twee redenen om te kiezen voor sim only hadden al zijdelings te maken met kostenbesparingen. Er is echter nog een grote bron van geldbesparing wanneer een ondernemer kiest voor sim only. Van der Vaart: "Een abonnement met een nieuwe ‘gratis’ telefoon lijkt voordelig, totdat de rekenmachine erbij wordt gehaald. Dan blijkt dat de kosten over twee jaar fors stijgen, want meestal wordt een sim only prijs berekend plus de kosten van het toestel, waar nog eens 10-20 procent bij wordt geteld. Daardoor komt de prijs over twee jaar veel hoger uit dan wanneer  de toestellen zelf aangeschaft worden."
 
4. Het behoud van goede toestellen
Een abonnement met nieuwe smartphone duurt meestal twee jaar. Na twee jaar zijn de meeste telefoons echter nog lang niet versleten. Toch geeft de provider geen seintje dat er teveel wordt betaald. Een ondernemer krijgt de keus: voor de werknemer een nieuw abonnement afsluiten of het oude abonnement door laten lopen, waarbij de kosten hoog blijven. Aangezien een twee jaar oude telefoon nog prima functioneert, is er vrijwel nooit noodzaak om een nieuw abonnement te regelen.
 
5. Refurbished smartphones
Wie nog struikelt over de initiële hoge kosten van een nieuwe smartphone, hoeft ook niet te hard te schrikken. Van der Vaart: "Zoals eerder genoemd is een smartphone veel duurder wanneer hij wordt aangeschaft met een abonnement. Toch blijft het een grote uitgave. Een goed alternatief is de aanschaf van een refurbished smartphone: een smartphone die tweedehands is, maar nog uitstekend functioneert en helemaal is nagekeken. Deze toestellen zijn relatief goedkoop en kunnen nog jaren mee, waardoor de ondernemer een lagere kostenpost heeft voor bijna nieuwe toestellen.
Als ondernemer is het allang niet meer voordelig om elke werknemer te voorzien van een nieuwe smartphone met abonnement. Sim only abonnementen en losse toestellen zijn vrijwel altijd voordeliger en flexibeler. Met alle mogelijkheden van tegenwoordig om op een goedkope manier aan goede smartphones te komen, is er eigenlijk geen reden om nog geld over de balk te gooien."

 
Doorsturen »  2 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Simonlyvergelijken.nl  |   | 
9-03-2016
 | 
10:02 uur
Ik ben zelf ook ZZP'er en het kan ook interessant zijn om te kijken naar een zakelijk sim only abonnement. Bijna alle providers bieden dit wel aan.

Bij sommige providers en aanbieders gelden er voor ZZP'ers en ondernemers speciale bundels die je kunt benutten of extra hoge kortingen wanneer je kan aantonen dat je ondernemer bent.
Sim only maandelijks...  |   | 
6-04-2016
 | 
09:41 uur
Een abonnement van twee jaar is meestal iets goedkoper, maar met sim only maandelijks opzegbaar abonnement ben je veel flexibeler. Hierdoor kun je, wanneer je wilt, overstappen naar een goedkoper abonnement.

Zelf ben ik afgelopen jaar ook gaan kijken naar sim only in plaats van abonnementen met een telefoon. Dit heeft me een hele hoop geld bespaart.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken