Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Check uw telefoonrekening!

9 februari 2011 - Meer dan 30 procent van de telecomrekeningen binnen het MKB klopt niet. Er bestaat derhalve de kans van één op drie dat de rekening die u ontvangt onjuist en te hoog is.  Hoe zit dat met die van u?

De cijfers zijn afkomstig uit onderzoek van de Hogeschool Inholland in opdracht van BTC Teleconsult, naar de kwaliteit van de telecomrekeningen binnen zakelijk Nederland. 

Drie categorieën
De 30 procent niet kloppende rekeningen zijn volgens het onderzoek onder te verdelen in drie categorieën: 

1. Rekeningen die ronduit fout zijn
Dit gaat met name om zakelijke abonnementen waarbinnen verkeerde tarieven worden berekend, zoals bijvoorbeeld veel te hoge datakosten die onterecht in rekening gebracht worden.
In totaal acht procent van de in deze steekproef bestudeerde rekeningen behoort tot deze categorie. 

2. Nalatigheid van de leverancier
In veertien procent van de gevallen was er sprake van nalatigheid van de leverancier. Zo werden er bijvoorbeeld ISDN-lijnen gefactureerd die in het geheel niet of al geruime tijd niet meer in gebruik waren. 

3. Onbenutte mogelijkheden tot verbetering / optimalisatie
In negen procent van de gevallen waren er duidelijk onbenutte verbeteringsmogelijkheden, zoals het gebruik maken van databundels bij mobiele abonnementen, internationale modules bij frequente zakelijke reizigers, of er werden beltegoedafspraken gemaakt, die niet passen bij het gebruik van de klant en niet overeenkomstig de afspraken werden geëvalueerd. 

Onoverzichtelijk
In een korte toelichting op de resultaten uit het onderzoek, verklaarde Ronald Horn, Directeur van BTC Teleconsult: "Er is sprake van een negatieve tendens met betrekking tot de correctheid en begrijpelijkheid van de facturen binnen zakelijk telecomland. Dit is met name het gevolg van het toenemende aantal technische mogelijkheden, de dalende prijzen en de verhardende concurrentie. Het is er in ieder geval niet overzichtelijker op geworden voor de zakelijke klant. Ook voor de operators wordt het steeds lastiger om, onder de druk van de OPTA- en EU-wetgevingen, nieuwe producten en diensten te introduceren die van techniek tot aan de facturatie kloppen." 

Controleer uw rekening
BTC Teleconsult heeft een website gelanceerd waar u uw telecomfacturen kunt laten controleren en kunt kijken of u bij deze ruim 30 procent hoort.

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

E.M.T. Klutman

10-02-2011 16:41  |  

Er staan kostenposten op die mij onbekend zijn of niet te controleren zijn. Ga je bellen voor nadere uitleg sta je lang in de wacht en geef het omwille van tijd en kosten op.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.