Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

MKB heeft nog vaak weinig kijk op ondernemingsfinanciering

17 februari 2016 - Nog te vaak kijken ondernemers voor ondernemingsfinanciering alleen maar naar de bank. Daarmee missen ondernemers kansen bij het op- en uitbouwen van hun onderneming.

Om die reden heeft MKB-kredietcoach een whitepaper gepubliceerd waarin ondernemers worden gewezen op de diverse mogelijkheden die er op het gebied van ondernemingsfinanciering zijn. De whitepaper is verschenen ter gelegenheid van de eerste landelijke Week van de financiering die van 15 tot en met 19 februari door de Kamer van Koophandel wordt georganiseerd.

Stapelfinanciering
De tijd dat in het kader van ondernemer voor financiering vooral aangewezen was op de bank is voorbij. Aan de ene kant zijn banken tegenwoordig terughoudender in het verstrekken van krediet. Aan de andere kant is het aanbod van ondernemingsfinanciering – geld voor ondernemers met goede plannen – veel breder. "Stapelfinanciering wordt steeds belangrijker," stelt Jan Wietsma, een van de initiatiefnemers van MKB-Kredietcoach. "Het is voor ondernemers van belang te weten dat er meer geldbronnen zijn dan alleen de bank."

Financieringsbronnen
Deze whitepaper brengt de verschillende financieringsbronnen in kaart. En gaat ook in op de verschillende vormen van kredietverlening en de vragen die een kredietverstrekker zou kunnen stellen. Zo vraagt een bank andere zekerheden dan een investeerder, maar zal een investeerder vaak directer bij de onderneming betrokken willen zijn. ‘In de whitepaper zetten we alle moderne ontwikkelingen rond ondernemingsfinanciering – van bancair krediet, crowd funding, business angels, tot leverancierskrediet en eigen vermogen netjes op een rij. Daarnaast geeft de whitepaper handvatten hoe ondernemers hier in de praktijk mee om kunnen gaan.’

Ondernemers kunnen de whitepaper gratis downloaden of ophalen bij de stand van MKB-kredietcoach tijdens de week van de financiering.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.