Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Kabinet zet in op minder regels

8 februari 2011 - Het kabinet wil de regeldruk de komende twee jaar met tien procent verminderen en de jaren daarna steeds met vijf procent. Een eerste uitvloeisel hiervan is dat bedrijven die de regels goed naleven, vanaf eind dit jaar veel minder vaak gecontroleerd worden door de Inspectiedienst.

Ondernemingen die consequent hebben bewezen dat ze zich aan de voorschriften houden – uitgezonderd bedrijven met een verhoogd risico op calamiteiten - krijgen nog maar twee keer per jaar bezoek van de Inspectiedienst. 

Ondernemersplein
Ook worden veel regels afgeschaft of vereenvoudigd. De kosten van nieuwe regels worden volgens het ministerie van Economische Zaken zoveel mogelijk gecompenseerd. Het kabinet borduurt ook voort op maatregelen die eerdere kabinetten al hebben genomen. Zo komt er een digitaal loket voor alle overheidszaken (het Ondernemersplein), zodat bedrijven straks echt nog maar één keer hun gegevens hoeven te verstrekken, wordt het loonstrookje vereenvoudigd en worden vergunningen zo veel mogelijk automatisch verleend.  "Door alle regels, ook al zijn ze met de beste bedoelingen gemaakt, dreigt Nederland op slot te raken," stelt minister Verhagen. "Minder regels leiden tot economische groei, inkomsten en banen."


Bron: NOS.nl Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.