Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
5 februari 2016
 

Hoe kunt u besparen op marketing: vijf tips

 
 

In mindere economische tijden – en als startende ondernemer – hebt u niet altijd het benodigde budget. Een van de dingen waarop men dan gaat bezuinigen is marketing, aangezien dit niet direct bijdraagt aan het bedrijfsproces van het leveren van producten of diensten.

Maar is juist die marketing niet zo hard nodig om klanten te kunnen trekken en zo omzet te blijven genereren? Hierbij vijf tips van Mike de Block van naambadges.nl om te besparen op marketingkosten, zonder in te moeten boeten op kwaliteit.
 
Besparen door herbruikbare materialen 
De Block geeft aan dat in een keer goed investeren in materialen die te hergebruiken zijn, goedkoper is dan iets goedkoops aan te schaffen dat ook direct kapot gaat en weggegooid moet worden. "Voorbeeld hiervan is bedrijfskleding die niet alleen tijdens het normale werk gedragen kan worden, maar ook tijdens diverse beurzen of andere evenementen. Houd hierbij de bedrukking van kleding, maar ook bijvoorbeeld vlaggen en spandoeken, zo neutraal mogelijk, en verwijs niet naar specifieke evenementen of jaartallen. Belangrijk voor een verzorgde uitstraling naar klanten zijn naambadges, en het is wel zo gemakkelijk om badges te hebben die snel voor iedere medewerker zelf gedrukt kunnen worden." Tot slot noemt hij nog iets minder tastbaars: herbruikbaar tekstmateriaal. "Laat niet voor alles nieuwe teksten schrijven, maar hergebruik content uit een nieuwsartikel op de website voor een bijvoorbeeld blog en bericht op social media."
 
Besparen op emailmarketing
De Block bespreekt vervolgens een andere manier om te besparen op online marketing. "Een mailing is een goede en veelgebruikte manier om nieuwe klanten te trekken en bestaande te blijven interesseren." Een mailing moet er uiteraard gelikt uitzien. Er mogen geen linkjes niet werken en afbeeldingen niet (goed) worden weergegeven. "Een goede tip voor een verzorgde, gratis mailing is Mailchimp. Mensen kunnen zich eenvoudig in- en uitschrijven, er zijn prima templates beschikbaar en u kunt ook nog eens inzien hoeveel mensen de mail openen, lezen en waar ze op hebben geklikt."
 
Besparen op een webshop
En dat brengt ons volgens De Block tot een van de belangrijkste punten: de website of webshop. "Bij een rommelig of onoverzichtelijk uitziende website of webshop haken eventuele klanten haken snel af, zeker niet als de site ook nog eens niet naar behoren functioneert. Een mooie en goed functionerende webshop is echter een investering en kan zomaar 10.000,- kosten. Dat is een groot bedrag om zomaar neer te leggen, zeker als startende ondernemer. Bent u al bekend met het concept van een webshop ‘huren’? U betaalt geen hoge opstartkosten maar een vast bedrag per maand. Zo kunt u eerst eens een tijdje proefdraaien en omzet maken, om vervolgens met de winst een eigen webshop op te zetten."
 
Besparen op foto’s en afbeeldingen 
De Block weet dat het bij veel mensen niet alleen gaat om informatie, maar toch ook veel om ‘plaatjes kijken’. "Mooie afbeeldingen inspireren mensen en creëren een bepaalde sfeer. Hiervoor hoeft u zeker geen dure fotograaf in te huren of voor veel geld afbeeldingen te kopen. Tegenwoordig zijn er diverse websites zoals Pixabay en Freepik met foto’s en andere afbeeldingen van zeer goede kwaliteit en met uiteenlopende onderwerpen die gratis te downloaden zijn."
 
Besparen door gezamenlijke inkoop 
Als ondernemer is volgens De Block al veel geld te besparen door het opvragen van meerdere offertes en goed prijsvergelijk. "Wat mensen niet altijd beseffen is dat bij veel producten of diensten extra korting verkregen wordt naarmate meer wordt afgenomen. Dit is moeilijk als ondernemer, maar er zijn initiatieven waarin ondernemers uit een regio of branche de krachten bundelen. Voorbeelden waarop kan worden bespaard door inkoopvoordeel zijn verpakkingsmateriaal, drukwerk van brochures en bedrijfskleding, maar ook kantoorartikelen, verzendkosten, energie en telefonie."

 
Doorsturen »  3 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Roaen Christophe  |   | 
6-02-2016
 | 
13:08 uur
Nog een marketingflater: schrijffouten... Ik lees beroepsmatig veel nieuwsbrieven en blogs.
AndrsLiving  |   | 
15-01-2017
 | 
20:30 uur
Toch is het huren van een webshop ook niet altijd het beste plan, dan kan namelijk zeer beperkend werken.

Een goede Woocommerce template lijkt mij de beste start, die kan je al voor 800 euro professioneel laten installeren. Dan heb je iets dat echt van jouw is, goed bij je product past en je nog jaren mee voort kan!
Peter  |   | 
20-03-2020
 | 
14:51 uur
Besparen op marketing kan door het inzetten van e-mail marketing in combinatie met campagne management. E-mail marketing is één van de goedkoopste marketing kanalen, door goed campagne management hou je de uren (en daarmee de kosten) van de organisatie binnen de perken.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken