Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Werkgevers steunen economische visie kabinet

7 februari 2011 - VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland steunen het kabinet Rutte/Verhagen in zijn visie op de economische toekomst van Nederland. Dat zeggen zij een reactie op de bedrijfslevenbrief 'Naar de top' van minister Verhagen van EL&I.

Alleen een sterk bedrijfsleven kan in een open economie de komende decennia er voor zorgen dat we ons geld, onze banen en onze welvaart blijven verdienen. De brief van minister Verhagen bevat hiervoor een goede leidraad. Deze eerste uitwerking van het regeerakkoord, waarin ruimte voor ondernemerschap een van de hoofdthema's is, is zeer kansrijk. Ondernemend Nederland wil deze koers samen met het kabinet en kennisinstellingen verder uitwerken. 

Goed ondernemersklimaat
Een goed ondernemingsklimaat en de keuze voor sectoren waarin Nederland uitmuntende kansen heeft wereldspeler te zijn, worden of blijven, vormen een prima basis voor een gezonde economie en werk voor iedereen. 

Sterk ministerie van EL&I
Een sterk ministerie van EL&I moet er voor zorgen dat het overheidsbeleid dat voor de economie en de topsectoren van belang is - onderwijs, belastingen, bereikbaarheid, ruimtelijke ordening, regelgeving, ondersteuning in het buitenland via ambassades - de gekozen koers stimuleert en ondersteunt. We moeten op al deze terreinen streven naar excellentie. 

Nadruk op topsectoren
De extra nadruk op negen topsectoren zorgt ervoor dat innovatieve topspelers, groot en klein, op de wereldmarkt kunnen uitblinken. Voor de topsectoren is het kabinet er in geslaagd een aanzienlijk bedrag van 1,5 miljard euro uit bestaand geld vrij te maken. Per sector gaan teams van bedrijfsleven, overheden en wetenschap aan de slag met de concrete uitwerking. Juist die samenwerking is essentieel om de concurrentiekracht van deze sectoren echt te verbeteren.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.