Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
25 januari 2016
 

Nationale to-do-lijst duurzaam ondernemen en leven

 
 

MVO Nederland presenteert een to-do-lijst voor een duurzame en toekomstbestendige economie. De kennis- en netwerkorganisatie wil daarmee het Nederlandse bedrijfsleven aansporen vaart te maken met het verduurzamen van de samenleving.

Directeur Willem Lageweg: "Niemand mag nog het excuus hebben dat hij niet wist wat hem te doen stond.De crisis is voorbij, ondernemers spugen in hun handen om weer aan de slag te gaan. De ambitie staat vast: we willen een circulaire en inclusieve economie. Dat wil zeggen: een klimaatneutrale samenleving, zonder afval, waarin elk talent telt, en de hele keten ertoe doet. Om dat te bereiken is er werk aan de winkel. De to-do-lijst geeft ondernemend Nederland praktische handvatten."

80 MVO-koplopers 
De publicatie met tien to-do’s werd gepresenteerd op het jaarlijkse Nieuwjaarsevent van MVO Nederland. 80 MVO-koplopers dachten mee bij de totstandkoming. De lijst is een vervolg op het in 2014 gepresenteerde Ambitie 2020-visierapport en het Trendrapport uit 2015. Met deze praktische doorvertaling wil MVO Nederland meer ondernemers aansporen werk te maken van duurzaamheid.   

Op de to-do-lijst voor een toekomstgericht Nederlands bedrijfsleven staan de volgende tien prioriteiten:
1.    Een gezonde leefstijl onweerstaanbaar maken
2.    Een monteur in dienst nemen (of een jurist)
3.    Elke dag slim reizen
4.    Streven naar geluksmaximalisatie
5.    Onze sterke kanten benutten voor sociale problemen
6.    Samen met de buren energie opwekken
7.    Alle afvalbakken in ons bedrijf weghalen
8.    De juiste baan bij de juiste kandidaat zoeken
9.    De leverancier vragen naar zijn kinderen
10.  Energie besparen tot sport verheffen
 
De complete lijst staat hier uitgewerkt met uitleg, tientallen inspirerende voorbeelden en stappenplannen.

Vaart maken
Lageweg: "Inmiddels is wel duidelijk hoe een duurzame samenleving eruit moet zien. Maar er moet nog hard gewerkt worden om die daadwerkelijk tot stand te laten komen. Een groot voordeel van een to-do-lijst is dat je af en toe zaken mag afvinken. Dat werkt motiverend. Tegelijkertijd weet iedereen die zelf wel eens een to-do-lijst maakt dat er onderaan steeds nieuwe dingen bij komen. Dat is niet erg, want ambities verschuiven en de lat ligt steeds hoger."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken