Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
19 januari 2016
 

Een derde van de Nederlandse bedrijven werkt in de cloud

 
 

Nederland is al jaren voorloper op het gebied van internetpenetratie (95 procent) en smartphonegebruik (81 procent). Ook als het gaat om de inzet van de cloud computing door bedrijven gaat deze vlieger op.

28 procent van de Nederlandse bedrijven maakt anno 2016 gebruik van clouddiensten en -applicaties. Een van de aanjagers van deze ontwikkeling is Salesforce, die deze maand haar tienjarig bestaan in Nederland viert.
 
Cloud-economie
Het Amerikaanse Salesforce opende in januari 2006 haar eerste kantoor in Nederland. Sindsdien heeft de cloud-economie een enorme vlucht genomen. In 2015 hebben bedrijven wereldwijd 55 miljard euro uitgegeven aan clouddiensten en –applicaties, tegenover twaalf miljard in 2008. Naar verwachting stijgt dit bedrag tot 170 miljard  in 2020.
 
Nummer vijf van Europa
Met 28 procent van bedrijven die in de cloud actief zijn bezet Nederland de vijfde plek in Europa, na Finland, Italië, Zweden en Denemarken. De meest gebruikte diensten in de cloud zijn e-mail, opslag van bestanden, databasehosting, office software, boekhoudsoftware en CRM. Renzo Taal, Vice President Northern Europe bij Salesforce: "De belangrijkste reden voor bedrijven om te kiezen voor cloud computing is flexibiliteit: ze vinden het belangrijk dat medewerkers altijd en overal toegang hebben tot de informatie die zij nodig hebben. Andere argumenten zijn een hogere productiviteit, schaalbaarheid, klanttevredenheid en veiligheid."

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Virtual Office  |   | 
25-05-2019
 | 
11:27 uur
Clouddiensten hebben zich ondertussen wel bewezen. Deze bieden een veilige, mobiele en professionele manier van werken voor veel starters en professionals. Zeker in combinatie met een shared office of virtual office maken clouddiensten een kantoor overbodig. Wat een flinke besparing oplevert en ook voor contact met mede-ondernemers zorgt.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken