Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
17 december 2015
 

Zo neemt u uw gezondheid in eigen hand

 
 

Het aantal zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) in Nederland neemt fors toe. Dit jaar waren het er een miljoen, zo’n twaalf procent van de beroepsbevolking. Voor hen ontbreekt het vangnet van sociale verzekeringen.

Dat betekent dat ziekte een risico vormt voor zzp’ers. Immers, niet werken betekent ook geen inkomen. Hoe zorgt u dat u niet ziek wordt?
 
Helemaal voorkomen dat u ziek wordt, is niet mogelijk. Toch is er een aantal maatregelen dat ervoor zorgt dat u als zelfstandig professional niet direct met de handen in het haar hoeft te zitten bij ziekte. De bekendste daarvan is de arbeidsongeschiktheidsverzekering. In totaal heeft slechts 23 procent van de huidige zzp’ers zo’n verzekering, om de doodeenvoudige reden dat deze verzekeringen vaak (te) duur zijn.
 
Dat betekent dat het gros van de zzp’ers hoopt dat ze de rest van hun leven hun onderneming in goede gezondheid kunnen runnen. Het risico dat ze daarmee nemen, zorgt nogal eens voor buikpijn. Helemaal als er dan wél eens iets aan de hand is. Niet voor niets zegt KNO-arts Eize Wielinga op BNR: "De hoeveelheid stress die ziek worden voor een zzp’er met zich meebrengt, komt bovenop de aandoening. Dat geeft een vertraging van het ziekteproces."
 
Jaarlijkse gezondheidscontrole
Niet werken is voor u geen optie, omdat er dan geen inkomsten zijn. Ziek doorwerken is een aanslag op de gezondheid. De stress tussen de keuze om roofbouw op het lichaam te plegen of opdrachten af te zeggen, kan op termijn zelfs een burn-out opleveren. En zo’n lange periode waarin u niet kunt werken, kan het voortbestaan van de onderneming in gevaar brengen. Hoe kunt u er dan voor zorgen dat u zo lang mogelijk gezond blijft?
 
Door het uitvoeren van een periodieke gezondheidscontrole kunt u als ondernemer problemen proactief aanpakken. Uw auto brengt u immers ook jaarlijks voor APK en onderhoud naar de garage. Voorkomen is beter dan genezen. Met een gezondheidscheck worden uw risico’s in kaart gebracht en krijgt u praktische adviezen om bijvoorbeeld uw leefstijl en gezondheid te verbeteren.
 
Zorgcoach helpt u sneller op de been
Zo’n gezondheidscontrole zorgt ervoor dat de klachten niet verergeren, en dat u niet langer ziek bent dan nodig is. Bij ziekte is het zaak om zo snel mogelijk weer op de been te zijn. In zulke gevallen is het prettig als u hulp en advies krijgt van een deskundige. Bijvoorbeeld van een zorgverzekeraar, die het belang van een spoedig herstel voor een zzp’ers begrijpt .
 
Voorkomen dat u ziek wordt, is jammer genoeg nooit helemaal mogelijk. Maar met jaarlijkse gezondheidscheck heeft u grip op uw gezondheid. En mocht u onverhoopt toch in de lappenmand belanden, dan kan een zorgcoach u er snel bovenop helpen. In de praktijk blijkt dat zo’n coach de wachttijd of het zorgtraject in de helft van de gevallen met achttien dagen kan verkorten.
 
Wilt u meer weten over de gezondheidscheck of de zorgcoach? Kijk dan gerust eens op de website van CZ. Zo hoeft u in ieder geval geen buikpijn te krijgen bij het vooruitzicht dat u ziek kunt worden.

Dit is een gesponsord bericht.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken