Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Laag-btw maatregel verder vereenvoudigd

3 februari 2011 - Op initiatief van Bouwend Nederland heeft de Belastingdienst ingestemd met een vereenvoudiging van de tijdelijke maatregel rond het lage btw-tarief op arbeid bij verbouwing of renovatie. Voor tal van werkzaamheden geldt er vanaf 2 februari een vaste verdeling arbeid-materiaal.

Met deze forfaitaire benadering is het voor zowel de bouwer als de consument direct duidelijk voor welk deel van de totaalfactuur het lage btw-tarief geldt. 

Meer werk, meer omzet
Bouwend Nederland is zeer te spreken over het effect van de stimuleringsmaatregel. Elco Brinkman, voorzitter Bouwend Nederland: "Onze leden merken dat ze meer werk hebben gekregen. De sector heeft ruim 800 miljoen euro extra omzet, zodat banen in de bouw behouden zijn gebleven. De regeling is een succes en deze vereenvoudiging maakt het toepassen ervan nóg gemakkelijker." 

Succesvolle regeling
Ook staatssecretaris van Financiën Frans Weekers, verantwoordelijk voor de tijdelijke stimuleringsmaatregel, is positief. "De cijfers spreken voor zich, de tijdelijke stimuleringsmaatregel blijkt een succes. Dat is goed nieuws voor de bouwsector die op deze manier optimaal profiteert van het lage btw-tarief op arbeid. Bovendien snijdt het mes aan twee kanten; ondernemers blijven aan het werk en de consument is voordeliger uit. Het lage btw-tarief geldt nog tot 1 juli, dus ik verwacht dat de stijgende lijn doorzet." 

Handig rekenmodel
Op de website van Bouwend Nederland is de aanpassing van de regeling uitgelegd. Tevens is hier een handig rekenmodel beschikbaar waarmee bouwondernemers heel snel offertes met het btw-voordeel zichtbaar kunnen maken.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.