Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 december 2015
 

Hypotheek zonder vast contract bij meerdere geldverstrekkers mogelijk

 
 

Vanaf nu is het voor mensen met een flexibel arbeidscontract mogelijk om bij verschillende geldverstrekkers een hypotheek aan te vragen met de perspectiefverklaring.

Daarnaast kunnen flexmedewerkers nu ook bij een onafhankelijk adviseur terecht. Tot nu toe was Obvion de enige partij die flexmedewerkers een hypotheek verstrekt met de perspectiefverklaring, via de Eigen huis hypotheekservice van Vereniging Eigen Huis. De volgende stap is het aansluiten van meerdere uitzendorganisaties, naast Randstad, Tempo-Team en Yacht. Het doel van de initiatiefnemers is om met de perspectiefverklaring een marktstandaard neer te zetten.
 
Pilot
Obvion, initiatiefnemer van de perspectiefverklaring samen met Randstad en Vereniging Eigen Huis, heeft andere geldverstrekkers gevraagd om mee te werken aan de pilot voor de perspectiefverklaring. Geldverstrekkers die zich nu aansluiten bij de pilot zijn: ABN AMRO, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Rabobank, RegioBank en SNS. Daarnaast werkt Stichting Waarborgfonds Eigen Woning (WEW) mee aan de perspectiefverklaring. WEW is uitvoerder van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). "Met het aansluiten van deze geldverstrekkers bij de pilot is weer een cruciale stap gezet richting onze ambitie, namelijk dat zoveel mogelijk consumenten met een flexibel arbeidscontract een huis kunnen kopen," zegt Cynthia Tulp, Manager Marketing, Communicatie en Sales van Obvion. "Wij hopen dat alle geldverstrekkers in Nederland zich aansluiten bij ons initiatief."  
 
Samenwerking sleutel voor succes perspectiefverklaring
Om tot een marktstandaard te komen, is een nauwe samenwerking met betrokken partijen cruciaal. "Naast de geldverstrekkers denken ook overheid, AFM en WEW mee met de ontwikkeling van perspectiefverklaring. Een mooi resultaat van de samenwerking is dat consumenten gebruik kunnen maken van de perspectiefverklaring met NHG", aldus Tulp. NHG: "Het mogelijk maken van een verantwoorde financiering voor consumenten is voor ons één van de belangrijkste doelstellingen. Ook voor groepen die nu moeilijk toegang krijgen tot hypotheken, zoals flexwerkers. Dát is voor ons de voornaamste reden geweest om aan het initiatief deel te nemen." Nico Stolwijk, Manager Collectieve Belangenbehartiging Vereniging Eigen Huis vult aan: "De hypotheekbranche heeft nu een antwoord op de trend dat steeds meer mensen een flexibel arbeidscontract hebben. Een belangrijke basis voor de marktstandaard waar we naar streven."
 
Perspectiefverklaring voor alle flexmedewerkers
Op dit moment zijn Randstad, Tempo-Team en Yacht nog de enige uitzendorganisaties waar flexmedewerkers terecht kunnen voor een perspectiefverklaring. Flexmedewerkers moeten minimaal één jaar in dienst zijn en kunnen dan een perspectiefverklaring aanvragen bij één van de organisaties. Vervolgens kan een medewerker met de perspectiefverklaring naar een geldverstrekker gaan voor een hypotheekaanvraag. De initiatiefnemers willen dat meerdere uitzendorganisaties zich aansluiten.
"Een werkgroep gaat zich nu buigen over hoe andere uitzendorganisaties kunnen aansluiten", aldus Alje Kuiper, Directeur Strategie en Innovatie van Randstad. "Wij vinden het belangrijk dat iedereen met een flexibele werkrelatie toegang krijgt tot het kopen van een huis. Daarom is het belangrijk dat andere uitzendorganisaties zich aansluiten. Wij verwachten dat consumenten medio 2016 ook bij andere uitzendorganisaties terecht kunnen. Dan is de marktstandaard een feit en is de missie van de initiatiefnemers geslaagd."
 
Over de perspectiefverklaring
December 2013 introduceerden Obvion, Randstad en Vereniging Eigen Huis de perspectiefverklaring, waarmee gekeken wordt naar inkomenszekerheid in plaats van baanzekerheid voor het krijgen van een hypotheek. Bij de perspectiefverklaring zijn de vooruitzichten op werk namelijk bepalend. Voor het verkrijgen van een perspectiefverklaring worden opleiding, werkervaring, competenties, functieniveau, flexibiliteit en de arbeidsmarktsituatie van de medewerker meegewogen. Een persoonlijk gesprek met een intercedent van Randstad, Tempo-Team of Yacht maakt ook onderdeel uit van de verklaring. Juist dat maakt de verklaring extra betrouwbaar.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken