Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Starters: positieve impact op economie of niet?

2 februari 2011 - Hoewel het merendeel van de Nederlandse beroepsbevolking in loondienst werkt, geldt ondernemerschap voor menigeen als ideaal. Ondernemerschap staat voor vrijheid, zelfredzaamheid en – hoewel vaak ten onrechte – voor succes en rijkdom.

De afgelopen jaren is het aantal mensen dat aangeeft een eigen bedrijf te willen beginnen, toegenomen en dat geldt ook voor het aantal dat de stap naar een eigen bedrijf uiteindelijk daadwerkelijk zet. De overheid tracht ondernemerschap te stimuleren vanuit de kennis dat het bijdraagt aan een gunstige economische ontwikkeling. Dit laat onverlet dat niet elke ondernemer bijdraagt aan economische groei. Veel starters groeien uiteindelijk niet of nauwelijks in termen van personeel of omzet. 

Relatie ondernemerschap en economische groei
In deze paper van Ondernemerschap.nl wordt een overzicht gegeven van de recente literatuur over starters en hun betekenis voor de economie. Achtereenvolgens wordt beschreven hoe starters zich onderscheiden van mensen die in loondienst werken en wat hun motivatie is. Tevens wordt aan de hand van recent onderzoek licht geworpen op de relatie tussen ondernemerschap en economische groei.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.