Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
2 februari 2011
 

Starters: positieve impact op economie of niet?

 
 

Hoewel het merendeel van de Nederlandse beroepsbevolking in loondienst werkt, geldt ondernemerschap voor menigeen als ideaal. Ondernemerschap staat voor vrijheid, zelfredzaamheid en – hoewel vaak ten onrechte – voor succes en rijkdom.


De afgelopen jaren is het aantal mensen dat aangeeft een eigen bedrijf te willen beginnen, toegenomen en dat geldt ook voor het aantal dat de stap naar een eigen bedrijf uiteindelijk daadwerkelijk zet. De overheid tracht ondernemerschap te stimuleren vanuit de kennis dat het bijdraagt aan een gunstige economische ontwikkeling. Dit laat onverlet dat niet elke ondernemer bijdraagt aan economische groei. Veel starters groeien uiteindelijk niet of nauwelijks in termen van personeel of omzet. 

Relatie ondernemerschap en economische groei
In deze paper van Ondernemerschap.nl wordt een overzicht gegeven van de recente literatuur over starters en hun betekenis voor de economie. Achtereenvolgens wordt beschreven hoe starters zich onderscheiden van mensen die in loondienst werken en wat hun motivatie is. Tevens wordt aan de hand van recent onderzoek licht geworpen op de relatie tussen ondernemerschap en economische groei.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken