Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
30 november 2015
 

Eindelijk snel internet in buitengebieden

 
 

Nederland verstedelijkt door. Deze trend zette twintig jaar geleden al in maar inmiddels is duidelijk dat het platteland op grote schaal met krimpgebieden te maken heeft. Groningen, Limburg en delen van Zeeland ontvolken.

De jeugd trekt naar de stad en vergrijzing neemt snel toe. Werkgelegenheid wordt als voornaamste reden aangedragen het platteland te verlaten. In de zogenaamde krimpgebieden is simpelweg weinig of zelfs geen werk te vinden.

Krimp
De krimp heeft de aandacht van de overheid. Maar tegelijkertijd heeft deze de trend de afgelopen twee decennia niet weten te keren. Veel bedrijven in buitengebieden – dit zijn overigens niet noodzakelijk krimpregio’s maar een krimpregio is wel altijd een buitengebied – klagen over traag internet. Tezamen met het in het algemeen relatief slechte vestigingsklimaat voor ondernemers, remt dit de economische groei.

Draadloos inteenet
Minister Kamp wil ondernemerschap in buitengebieden nu gaan stimuleren door de bewoners van snel draadloos internet te voorzien. "We willen snel internet stimuleren voor de ruim 300.000 bewoners en bedrijven in dunbevolkte gebieden die deze toegang nog niet hebben, zodat ook de economie in de regio kan worden aangejaagd."  
De laatste jaren is internet zo enorm belangrijk geworden dat het voor veel Nederlanders wordt meegenomen in de beslissing om ergens te gaan wonen. Internet is een basisbehoefte geworden. Voor scholieren, studenten en veel werkenden is het een must. Zonder internet geen economie.
Het is de vraag of Kamp nu wel het tij kan keren door snel internet naar het platteland te brengen. Rudy Hendriks van verandervanprovider.nl: "Snel internet zal helpen, maar is niet de enige factor in een bedrijfsbesluit om te gaan verhuizen naar zo’n regio. Andere zaken, zoals de faciliteiten op het gebied van horeca, cultuur en kunst spelen ook een rol, evenals de aanwezigheid van andere bedrijven. Dat neemt niet weg dat bestaande bedrijven wel degelijk profiteren van sneller internet. Het is vanzelfsprekend dus wel een positieve ontwikkeling. In ieder geval zijn de woonlasten voor de eventueel meeverhuizende werknemers aanzienlijk lager dan in de Randstad."

 
Doorsturen »  2 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Allesin1vergelijken.eu  |   | 
1-08-2016
 | 
07:48 uur
Het wordt gewoon tijd dat de overheid in heel Nederland voor glasvezel gaat en hiervoor ook de nodig investeringen doet. De digitale wereld ontwikkelt zich sneller dan we denken en snel internet zou eigenlijk iedereen recht op moeten hebben.
Ikvergelijkonline  |   | 
29-05-2020
 | 
08:59 uur
Ben ik inderdaad met je eens. Alle gebeurd tegenwoordig online en iedere huishouden moet gebruik kunnen maken van snel internet.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken