Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
27 november 2015
 

Klantrelatie tussen boer en leverancier op de schop door zes grote innovaties

 
 

De agrarische sector wordt in de toekomst in grote mate gekenmerkt door digitale innovaties. Daarbij gaan drones, satellieten, robotisering, Internet of Things (IoT), mobile & wearables en Augmented Reality de meeste impact hebben op de sector.

Dit stelt CRM Partners, specialist op het gebied van Customer Engagement in de agrisector, in haar nieuwste whitepaper ‘iFarm & Connected Cow’. In deze whitepaper krijgen leveranciers, producenten en distributeurs handvatten aangereikt hoe zij slim kunnen inspelen op opkomende innovaties op het platteland en in de stal. Want juist voor hen is een cruciale rol weggelegd om de transitie naar een hightech agrisector te begeleiden. Door grote volumes data te verzamelen en te analyseren, kunnen zij de boer voorzien van nauwkeurige en persoonlijke adviezen en hem helpen om beter invulling te geven aan precisielandbouw.

Data versterken de klantrelatie
Het succes van deze zes innovaties valt of staat met inzicht in data. Sensoren, drones, satellieten, wearables, Augmented Reality en IoT genereren een schat aan data die bijvoorbeeld inzicht geeft in hoe het gewas ervoor staat, welke middelen er het best gebruikt kunnen worden op welk moment, of de veestapel gezond is en welke factoren daar invloed op hebben. Juist hier kunnen toeleveranciers waarde toevoegen in de klantrelatie. Zij krijgen steeds meer data van diverse agrariërs tot hun beschikking. Gecombineerd bieden die gegevens een schat aan nieuwe inzichten, op basis waarvan zij hun klanten persoonlijker, nauwkeuriger en real-time van advies kunnen verzien. De kunst zit ‘m dus in het bij elkaar brengen van al deze informatie. Alle klantinformatie die leveranciers nu al in een CRM-systeem hebben opgeslagen, moet worden verrijkt met extra informatie verkregen door data afkomstig van IoT-apparaten, wearables, drones, satellieten en Augmented Reality. Alleen zó kunnen zij een persoonlijke relatie met de agrariër realiseren en proactief en relevant communiceren.

Enorme transformatie
Herman Bodewes, verantwoordelijk voor het AgriLab bij CRM Partners: "Er is een enorme transformatie ingezet in de agrarische sector. Drones zoeven over het land, robots werken volledig autonoom op het land en letterlijk alles wordt uitgerust met sensoren die tot op detailniveau alles registreren en aansturen. Dit betekent wel dat de traditionele relatie tussen boer en leverancier ook verandert. Deze relatie zal steeds meer digitaal van aard worden. Leveranciers zullen dus goed moeten nadenken over de hervorming van de klantrelatie en hoe zij op basis van technologie proactief, relevant en persoonlijk kunnen blijven. Zo kunnen ook zij het groeipotentieel in de agrisector verzilveren." 

Het whitepaper ‘iFarm & Connected Cow – de rol van de toeleverancier in de agrisector van de toekomst’ is hier te downloaden.
 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken