Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
2 februari 2011
 

Is uw duurzame idee geld waard?

 
 

Rabobank roept voor de tiende keer ondernemers, starters of studenten op zich in te schrijven voor de Herman Wijffels Innovatieprijs. Heeft u een idee of concept voor innovatieve producten en/of diensten die bijdragen aan een duurzame toekomst, dan kunt u meedingen.

De aanmelding sluit op 1 april 2011 en staat open voor iedereen. In totaal bedraagt het prijzengeld 122.500 euro. 

Duurzaam innoveren is pure business
Bestuursvoorzitter Rabobank Nederland Piet Moerland: "Duurzame innovaties zijn niet alleen belangrijk voor het milieu, maar ook voor de business, voor onze economie. Met de Herman Wijffels Innovatieprijs stimuleert de Rabobank lokaal ondernemerschap. Voormalige winnaars en genomineerden zijn het bewijs van het feit dat duurzaam innoveren business is: velen zijn succesvol ondernemer of hard op weg dat te worden." 

Vier geldprijzen
De Herman Wijffels Innovatieprijs telt vier geldprijzen waarmee de winnaars hun innovaties (verder) kunnen verwezenlijken. De winnaar van de Wijffelsprijs ontvangt 50.000 euro. Naast deze hoofdprijs bedraagt de tweede prijs 37.500 euro en de derde prijs 25.000 euro. Ook is er een aanmoedigingsprijs van 10.000 euro. De Herman Wijffels Innovatieprijs zorgt er ook voor dat ondernemers meer bekendheid krijgen voor hun product of dienst in Nederland én daarbuiten. Naast de geldprijzen is dit minstens zo belangrijk. 

Stijgende kwaliteit
In de tien jaar dat de prijs bestaat is niet alleen het aantal inzendingen fors toegenomen, maar ook de kwaliteit steeds hoger geworden. De deelnemers vertegenwoordigen alle branches en sectoren in Nederland. Voor de genomineerde vindingen geldt dat mens, milieu en de Nederlandse economie er veel baat bij kan hebben. De inzendingen worden beoordeeld op vier criteria: innovatief vermogen, duurzaamheid, sociaal-maatschappelijke relevantie, klantfocus en rentabiliteitsverwachting. De nominaties worden in de loop van september 2011 bekend gemaakt. 

Achtergrond
In 1999 nam Herman Wijffels afscheid als voorzitter van de toenmalige hoofddirectie van Rabobank Nederland. Ter gelegenheid daarvan is het Herman Wijffels Fonds opgericht. Het doel van het fonds is ‘het verlenen van financiële steun en eventueel andere vormen van ondersteuning aan initiatieven die het coöperatieve en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap bevorderen’. Sinds 2002 wordt de Herman Wijffels Innovatieprijs jaarlijks uitgereikt.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken