Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
20 november 2015
 

Installatiebranche neemt maatregelen tegen koolmonoxide

 
 

UNETO-VNI gaat maatregelen nemen naar aanleiding van het rapport 'Ongevallen met koolmonoxide', dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft gepresenteerd. De Onderzoeksraad is daarin onder meer kritisch over de installatiebranche.

De omvang van het koolmonoxideprobleem blijkt groter dan tot nu toe bekend was. Dat is voor Titia Siertsema, voorzitter van de branchevereniging, aanleiding om direct in actie te komen.

Maatregelen
UNETO-VNI zal op korte termijn voorstellen doen aan de betrokken ministers om te komen tot een zwaardere, uniforme erkenningsregeling. De branchevereniging wil daarbij met name kijken naar de vakbekwaamheidseisen en het toezicht op de naleving. Gezien de ernst van de conclusies in het rapport van de Onderzoeksraad gaat UNETO-VNI deze voorstellen zo snel mogelijk voorleggen aan haar leden.

Goed, veilig en verantwoord
Siertsema benadrukt dat het overgrote deel van de installateurs de zaken wél goed voor elkaar heeft. 'De installateurs die lid zijn van UNETO-VNI hebben miljoenen cv-ketels en geisers in onderhoud. Verreweg de meeste bedrijven leveren iedere dag opnieuw goed, veilig en verantwoord werk af. Maar dat is voor ons niet genoeg. Ieder ongeluk is er één te veel.'

Verplichte APK en opleverkeuringen
De Onderzoeksraad heeft ervoor gekozen de verplichte APK en opleverkeuringen niet aan te bevelen. UNETO-VNI staat nog steeds op het standpunt dat deze maatregelen wel degelijk essentieel zijn bij het voorkomen van ongelukken.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken