Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
20 november 2015
 

Installatiebranche neemt maatregelen tegen koolmonoxide

 
 

UNETO-VNI gaat maatregelen nemen naar aanleiding van het rapport 'Ongevallen met koolmonoxide', dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft gepresenteerd. De Onderzoeksraad is daarin onder meer kritisch over de installatiebranche.

De omvang van het koolmonoxideprobleem blijkt groter dan tot nu toe bekend was. Dat is voor Titia Siertsema, voorzitter van de branchevereniging, aanleiding om direct in actie te komen.

Maatregelen
UNETO-VNI zal op korte termijn voorstellen doen aan de betrokken ministers om te komen tot een zwaardere, uniforme erkenningsregeling. De branchevereniging wil daarbij met name kijken naar de vakbekwaamheidseisen en het toezicht op de naleving. Gezien de ernst van de conclusies in het rapport van de Onderzoeksraad gaat UNETO-VNI deze voorstellen zo snel mogelijk voorleggen aan haar leden.

Goed, veilig en verantwoord
Siertsema benadrukt dat het overgrote deel van de installateurs de zaken wél goed voor elkaar heeft. 'De installateurs die lid zijn van UNETO-VNI hebben miljoenen cv-ketels en geisers in onderhoud. Verreweg de meeste bedrijven leveren iedere dag opnieuw goed, veilig en verantwoord werk af. Maar dat is voor ons niet genoeg. Ieder ongeluk is er één te veel.'

Verplichte APK en opleverkeuringen
De Onderzoeksraad heeft ervoor gekozen de verplichte APK en opleverkeuringen niet aan te bevelen. UNETO-VNI staat nog steeds op het standpunt dat deze maatregelen wel degelijk essentieel zijn bij het voorkomen van ongelukken.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken