Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
18 november 2015
 

Meer aandacht pensioen noodzaak voor groeiende groep ZZP’ers

 
 

Zelfstandigen sparen onvoldoende voor hun pensioen. Daardoor kunnen ze op latere leeftijd in forse financiële problemen terechtkomen en hun zelfstandigheid verliezen.

Nederland telt momenteel ruim 800.000 ZZP'ers en deze groep groeit bovendien elk jaar met vijf procent. Onbekendheid met het onderwerp, aandacht voor het binnenhalen en vervullen van opdrachten en angst voor hoge premies veroorzaken een grote mate van terughoudendheid bij ZZP’ers.

Campagne
Om hen beter over het nut en de noodzaak van het onderwerp te informeren is onlangs een campagne gestart. Deze campagne heeft als doel het benadrukken van het belang van een goed pensioen en het bieden van een oplossing. Naast een speciaal ingerichte website met pensioencalculator, filmpjes en ebooks is er sinds afgelopen week een radiocommercial te horen. De eerste resultaten zijn zeer bemoedigend met een vertienvoudiging van het websitebezoek per dag.
Peter van Wageningen, directievoorzitter bij Loyalis: "Het is essentieel dat een ZZP’er naast AOW ook aanvullend pensioen opbouwt. Alleen AOW is te mager. Een probleem dat gelukkig ook politiek en maatschappelijk steeds hoger op de agenda komt, zeker met de groeiende groep ZZP’ers in het achterhoofd. Zelfstandigen zijn nu nog terughoudend met het sparen voor het pensioen. Ze willen flexibiliteit en niet teveel betalen."

'Loyaal aan je latere zelf'
Met de campagne 'Loyaal aan je latere zelf' willen Loyalis en de met haar samenwerkende ZZP organisaties de ZZP’ers bewuster maken van hun pensioen. De vrijheid die de ondernemende ZZP'er nu wil, is voor later ook een wens. De ZZP'er zal daarvoor nu alleen wel actie moeten ondernemen. Op de website www.zzppensioen.nl staat een ZZP pensioencalculator, zijn filmpjes te zien en kunnen e-books over het onderwerp worden gedownload. Bovendien is er sinds afgelopen week een radiocommercial te horen. Deze radiocampagne is gestart op 9 november en wordt ondersteund door diverse online campagnes.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken