Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
11 november 2015
 

Impact van data op bedrijfsleven groeit exponentieel

 
 

De invloed van data op bedrijfsprocessen wordt steeds groter, zowel bij grote als bij kleine ondernemingen. Dat blijkt uit een onderzoek van Graydon en Credit Expo onder 305 credit management professionals.

Opvallend is dat bedrijven data-analyse vooral inzetten als defensief instrument. Slechts in beperktere mate wordt data ook gebruikt voor offensieve doeleinden zoals het verhogen van de klanttevredenheid of het creëren van meer leads. 
 
Understatement
Frans van den Heuvel, specialist Research en Learning bij Graydon: "Dat de impact van data op het Nederlandse bedrijfsleven exponentieel groeit, is een understatement. Uit ons onderzoek blijkt dat niet alleen grote maar ook kleine ondernemingen meer in data gaan investeren. Bovendien verwachten credit managers dat data-analyses al op heel korte tijd een grote impact zullen hebben op hun vak. Enerzijds merken we dat ze data momenteel inzetten als defensief instrument om bedrijfsrisico’s te vermijden. Anderzijds is het opvallend dat bijna de helft van de ondernemingen een sterk vertrouwen heeft in het gebruik van data om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Daarnaast merken we een groeiende bewustwording over het feit dat data-analyse ook een enorm potentieel biedt om nieuwe groeikansen te signaleren en om beter zaken te doen."
 
Belangrijkste conclusies  
Het onderzoek van Graydon en Credit Expo werd uitgevoerd naar aanleiding van de beurs Credit Expo die vorige week in Nederland plaatsvond en vorige maand ook in België werd gehouden. Het onderzoek onder de 305 credit management professionals in Nederland en België bevat een aantal belangrijke conclusies:

  -53 procent van de respondenten verwacht dat de investeringen in data in de toekomst zullen toenemen.
- Een kwart van hen zegt momenteel niet over de voldoende data te beschikken om een goed credit managementbeleid te voeren.
- Een grote meerderheid van de respondenten (73,58 procent) zegt ook geen gebruik te maken van specifieke analysesoftware om de eigen data te analyseren.
- Toch vindt bijna 70 procent van de respondenten die analysesoftware gebruiken, dat data de credit managementprocessen heeft verbeterd, 30 procent vindt dat de processen hierdoor zijn vereenvoudigd en zestien procent vindt ook dat dankzij data het credit managementproces goedkoper is geworden.
- Er is tot slot ook nog onvoldoende synergie er op het vlak van data-analyse en data-uitwisseling tussen de verschillende afdelingen binnen het bedrijf.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken