Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 november 2015
 

Etnische Zakenvrouw & Etnische Vrouwelijke Manager 2015 gekozen

 
 

Op 31 oktober is tijdens het verkiezingsgaladiner van de Businessclub Etnische Zaken Vrouwen Nederland (EZVN) Nada Al-Rubaiee, apotheker en mede-eigenaar van Mediq Apotheken, uitgeroepen tot Etnische zakenvrouw Nederland 2015.

Klasina Helena Tolud, Manager Design & Development bij Rituals Cosmetics Amsterdam werd uitgeroepen tot de Etnische vrouwelijke manager 2015. De prijzen werden respectievelijk uitgereikt door Maarten Struijvenberg, Wethouder Werkgelegenheid en Economie van de Gemeente Rotterdam en Alexander Pechtold, fractievoorzitter van D66. Het juryrapport welke werd opgesteld onder leiding van Ali Bouchrit Regiodirecteur Zuidwest-Nederland voor ING, luidt als volgt;

Etnische zakenvrouw Nederland 2015:  Nada Al-Rubaiee, apotheker en mede-eigenaar van Mediq Apotheken Charlois, Carnissehuis en Pleinweg (Rotterdam) en directeur–eigenaar van NadaFarm B.V. Dordrecht.
Nada Al-Rubaiee, 36 jaar, is geboren in Damascus (Syrië) en woonachtig in Dordrecht. Apotheek Mediq Charlois is door een combinatie van doorzettingsvermogen, ambitie en drive binnen twee jaar tijd uitgegroeid tot een toonzettende en bepalende apotheek op Rotterdam Zuid. Aan het roer staat Nada Al-Rubaiee, een gepassioneerde apotheker die zich inzet voor het bedienen van patiënten en zorginstellingen om zo iedereen de beste zorg te bieden. Nada is intelligent, energiek en resultaatgericht. Ze slaagt erin om met haar onderneming de juiste keuzes te maken, waardoor ze blijft groeien in een omgeving die door de terugtrekkende overheid snel en sterk verandert. Nada is zeer ondernemend zowel binnen de farmacie als daarbuiten. Zo heeft ze een tweetal patenten (modelbeschermingen) gekregen voor door haar ontwikkelde hulpmiddelen (zetpillen en wattenstaafjes), bedoeld voor het algemene publiek en in het bijzonder reuma- en MS-patiënten. Nada is voor velen een inspiratie- en rolmodel. Haar tomeloze energie en kennis draagt ze over aan een nieuwe lichtingen apothekers door actief te zijn binnen het onderwijs.

Etnische vrouwelijke manager Nederland 2015: Klasina (Ineke) Helena Tolud,  Manager Design & Development,bij Rituals Cosmetics, Amsterdam
Ineke Tolud, 46 jaar, is geboren in Paramaribo (Suriname) en woonachtig in Amsterdam. Ineke is sinds 1995 werkzaam in de Retail. Sinds 2009 werkt zij voor Rituals Cosmetics als Manager Design& Development . Rituals Cosmetics is een van de snelst groeiende lifestyle merken. De eerste winkel opende in 2000 en inmiddels bestaan er meer dan 400 internationale winkels en 1300 shop-in-shops. Ineke is verantwoordelijk voor het design van alle winkels en shop in shops. Hieronder valt het design van uitbreidingen, verhuizingen en verbouwingen, maar ook de etalages, displays, prototypes en promotieopbouw. Daarnaast beheert zij alle teken- en opslagprogramma’s . Samengevat is Ineke strategisch verantwoordelijk voor elk ontwerp binnen de store omgeving met als focus de essentie van het merk te bewaken. Haar functie verbindt het merk op alle design niveaus en heeft op het gebied van design en styling het hoogste niveau van inzicht. In haar rol inspireert zij op een positieve manier een creatief team van designers en developers en weet hen elke dag weer uit te dagen om tot de beste resultaten te komen. In de internationale wereld waarin Ineke zich beweegt is zij een rolmodel voor anderen, zowel voor mannen als voor vrouwen.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken