Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Nederlandse taxibranche loopt achter in het accepteren van kaartbetalingen

28 oktober 2015 - Uit een steekproef onder taxichauffeurs blijkt dat nog steeds 39 procent geen kaartbetalingen accepteert. Redenen hiervoor zijn te hoge kosten voor transacties of te weinig vraag vanuit de klant.

In relatie tot andere branches in Nederland, loopt de taxibranche hierin achter in het accepteren van kaartbetalingen.  
iZettle hield een steekproef onder taxichauffeurs uit verschillende regio's naar de acceptatie van kaartbetalingen binnen hun branche. Gevraagd werd onder meer of de chauffeurs kaartbetalingen faciliteren en waarom wel of niet.

Belangrijke nieuwsfeiten uit de steekproef:
- 39 procent van de Nederlandse taxichauffeurs accepteert nog geen kaartbetalingen.
- 59 procent van de Nederlandse taxichauffeurs, die nog geen kaartbetalingen accepteren, zegt plannen te hebben om dit wel te gaan doen.
- 48 procent van de Nederlandse taxichauffeurs, die al kaartbetalingen accepteren, geeft aan dat hun omzet is gegroeid sinds zij deze mogelijkheid aanbieden.
- Van de taxichauffeurs die kaartbetalingen accepteren, zegt 85 procent dat hun klanten tevreden tot zeer tevreden zijn met de mogelijkheid om met kaart te kunnen betalen.
 
Te duur 
Uit deze resultaten blijkt dat er nog een groot deel van de Nederlandse taxichauffeurs niet is overgestapt op het accepteren van kaartbetalingen. Veel van deze taxichauffeurs geven aan dat zij de betalingen te duur vinden of dat zij geen vraag zien vanuit de klant. Toch geeft meer dan de helft aan in de toekomst kaartbetalingen te gaan accepteren.
 
Veiliger
De 61 procent van de ondervraagden die al wel kaartbetalingen accepteert, zegt zich veiliger te voelen en vindt het prettig deze service te kunnen bieden aan hun klanten. Bijna alle klanten van deze taxichauffeurs zegt dan ook tevreden of zeer tevreden zijn met de mogelijkheid om met kaart te kunnen betalen. Daarnaast zegt bijna de helft van de taxichauffeurs die kaartbetalingen accepteren, dat hierdoor hun omzet is gestegen.
 
Andere branches
Wanneer we deze cijfers vergelijken met andere branches in Nederland, lijkt de taxibranche achter te lopen in de acceptatie van kaartbetalingen. Uit een onderzoek van Stichting Efficiënt Betalen blijkt dat alle tankstations in Nederland inmiddels kaartbetalingen accepteren. Ook de detailhandel laat een 100 procent acceptatiegraad zien en in de horeca accepteert al 80 procent betalingen met kaart. Daarnaast biedt 55 procent van alle marktkramen, rijdende snackbars of andere kiosken of kraampjes de mogelijkheid om met kaart te betalen.
 
Goedkopere oplossingen
Rick Frenken van iZettle zegt dat de Nederlandse taximarkt momenteel bezig is met een inhaalslag: "Vooral voor kleinere bedrijven en zelfstandige bestuurders zijn de hoge kosten en de moeite van het aanvragen van het apparaat, altijd een drempel geweest om over te stappen op het accepteren van kaartbetalingen. Nieuwe technologieën en mogelijkheden  hebben ertoe geleid dat goedkopere en gebruiksvriendelijkere oplossingen terrein aan het winnen zijn. Want niet alleen voor kleinere bedrijven, ook voor grotere taxi centrales zijn mobiele betaaloplossingen erg aantrekkelijk. Het is namelijk gemakkelijk en goedkoop om elke wagen uit te rusten met een eigen kaartlezer. Ik ben er van overtuigd dat we in de komende twee jaar een steeds hogere acceptatiegraad van kaartbetalingen onder taxichauffeurs zullen zien. Wij doen er dan ook alles aan om dit waar te maken."

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

y. van Zuiden

29-10-2015 10:13  |  

Alleen vind ik het percentage dat in rekening wordt gebracht door taxi's bij pinbetaling wel erg hoog!
3 euro kwam erbij, voor een rit die 7 euro kostte. Dit vind ik onacceptabel.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.