Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Project duurzame inzetbaarheid slaat aan in mkb

15 oktober 2015 - Al achttien ondernemersorganisaties en 400 ondernemers nemen deel aan het project Duurzame Inzetbaarheid in het mkb van MKB-Nederland.

Dat heeft Michaël van Straalen, voorzitter van de ondernemersorganisatie, bekend gemaakt tijdens de Week van Ondernemer Rotterdam. Volgens Van Straalen zijn mkb-ondernemers zich steeds meer bewust van het belang van investeren in de inzetbaarheid van hun werknemers. "Onze boodschap slaat aan."

Vergrijzing
De verhoging van de AOW-leeftijd en de vergrijzing van de beroepsbevolking maken het nodig dat werkgevers serieus in werknemers investeren, en dat de werknemers op hun beurt bereid zijn te leren, zich aan te passen en te ontwikkelen. Ook de steeds dynamischer wordende arbeidsmarkt en de snel veranderende economie spelen een rol. Over een paar jaar hebben werknemers immers alweer heel andere kennis en vaardigheden nodig dan nu.
Beleid gericht op duurzame inzetbaarheid vraagt dan ook om ruimte voor scholing, ontwikkeling van nieuwe kennis en vaardigheden, een gezonde werksfeer en het terugdringen van ziekteverzuim, aldus Van Straalen. "Het gaat er ook om dat werknemers op hun eigen verantwoordelijkheid worden gewezen om duurzaam inzetbaar te blijven. De tijd dat zij tot aan hun pensioen genoeg hadden aan hun schooldiploma is definitief voorbij."

Trekkersrol
Het ministerie van SZW en MKB-Nederland zijn met elkaar overeengekomen dat MKB-Nederland de komende jaren een trekkersrol zal vervullen bij de ondersteuning van mkb-bedrijven op het terrein van duurzame inzetbaarheid. Het is de bedoeling dat in vier jaar tijd tenminste 1000 bedrijven actief zijn geholpen bij het invoeren van de nodige maatregelen in de praktijk.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.