Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Bosch: van pionier tot wereldsucces

31 januari 2011 - Bosch viert dit jaar een dubbel jubileum: de onderneming bestaat niet alleen 125 jaar, in 2011 is het ook 150 jaar geleden dat Robert Bosch, de stichter van de onderneming, werd geboren.

Op 15 november 1886 richtte Robert Bosch zijn ‘Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek’ in Stuttgart op. Daarmee legde hij de basis voor een technologisch en dienstverlenend bedrijf dat vandaag wereldwijd erg succesvol is. 

Succesverhaal
De technologiepionier, die op 23 september 1861 in Albeck in de buurt van Ulm werd geboren, leidde zijn onderneming al tijdens zijn leven naar internationale successen. Tegenwoordig is Bosch met meer dan 300 dochter- en regionale maatschappijen in meer dan 60 landen actief. Wereldwijd telt de groep ruim 280.000 medewerkers. Dankzij een internationaal netwerk van verkoopkantoren en commerciële partners in ongeveer 150 landen biedt Bosch zijn producten en diensten ook op de belangrijke groeimarkten aan. 

Jubileumactiviteiten 
Het jaar 2011 staat voor de Bosch Groep volledig in het teken van het dubbele jubileum. De onderneming viert beide verjaardagen met talrijke activiteiten wereldwijd. Op de interactieve jubileumwebsite draait alles rond de ‘Bosch Globe’, een wereldbol die bezoekers uitnodigt om mee te surfen en mee te doen. In deze multimediale Bosch-wereld kunnen bezoekers online op tijdreis gaan. Daarbij krijgen ze niet alleen een duidelijk zicht op de geschiedenis van de onderneming, maar kunnen ze ook met nieuwste technologieën kennismaken. Wie de wereldbol naar de toekomst draait, kan zijn eigen sporen in de vorm van ideeën en wensen op een wereldkaart achterlaten. 

Goede uitgangspositie voor de toekomst
Met ongeveer 3.800 octrooiaanvragen per jaar en een investering van meer dan 3,5 miljard euro in onderzoek en ontwikkeling wil Bosch ook in de toekomst op de ingeslagen innovatieweg verder gaan. Deze activiteiten vormen dan ook de basis voor verdere duurzame groei. 

Technologie voor het leven
Bosch biedt producten en diensten aan via zijn divisies Automobieltechnologie, Industriële technologie en Consumentenproducten en bouwtechnologie, in lijn met de slogan ‘Technologie voor het leven’. Zo is de onderneming tegenwoordig een wereldwijde toonaangevende fabrikant van diesel- en benzine- injectiesystemen en veiligheidssystemen voor voertuigen zoals het ABS-antiblokkeersysteem of het elektronische stabiliteitsprogramma ESP. Bovendien behoort Bosch tot de grootste aanbieders van elektrische gereedschappen, verwarmingstechniek, huishoudelijke apparaten en beveiligingssystemen. De divisie Industriële technologie is gespecialiseerd in aandrijf- en besturingstechnologieën. Tot deze divisie behoren ook de afdelingen verpakkingstechnologie en zonne-energie. 

Milieuvriendelijke technologie
Bosch investeert op lange termijn in toekomstgerichte markten zoals hernieuwbare energie en elektrische mobiliteit. Ongeveer de helft van het volledige jaarbudget voor onderzoek en ontwikkeling gaat naar energiezuinige producten en producten die de natuurlijke hulpbronnen beschermen. Gelijktijdig ontwikkelt de onderneming al decennia lang technologische innovaties die in het alledaagse gebruik wereldwijd energie besparen, bijvoorbeeld in de aandrijfsystemen van auto’s, bij huishoudelijke apparaten of in verwarming en airconditioning.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.