Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
7 oktober 2015
 

Apps en mobile friendly websites zijn de toekomst voor retailers

 
 

Van iedere euro die online wordt omgezet bij de Nederlandse retailers, komt bijna twintig cent van een mobiel apparaat zoals een tablet of smartphone.

Apps spelen hier een essentiële rol in; meer dan een derde (38 procent) van de bezoeken aan de websites van retailers komt voort uit apps. Toch is maar zeventien procent van de online omzet hiervan afkomstig blijkt uit onderzoek in opdracht ActiePagina.nl, onderdeel van RetailMeNot.

Apps zorgen voor hogere uitgaven consument
Ondanks dat apps dus maar voor een klein deel van de online omzet verantwoordelijk zijn, laat de internationale studie, uitgevoerd in samenwerking met Centre for Retail Research (CRR), wel zien dat als consumenten een aankoop doen via een app, het gemiddelde bedrag dat zij uitgeven 52 procent hoger ligt dan bij niet-app gebruikers. Toch heeft nog niet eens een kwart (23 procent) van de ondervraagde Nederlandse retailers een app beschikbaar. Er ligt hier dus nog een grote kans voor retailers.
Iwan Mouton, partner manager bij ActiePagina.nl reageert: "Een app kan een geweldige tool zijn voor grote retailers met veel vaste klanten. Op deze manier kunnen ze met hun klanten in contact blijven. Een app is perfect voor interactie met consumenten, zoals hen op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes, maar ook het doen van op maat gemaakte aanbiedingen op basis van eerdere aankopen."

Geoptimaliseerde website grootste uitdaging retailers.
Over het algemeen is ook een mobile friendly website een must voor iedere retailer, ongeacht hun grootte. Hier valt ook nog veel terrein te winnen voor de Nederlandse retailers. 58 procent van de Nederlanders zegt dat een langzaam ladende site de grootste barrière is om iets via mobiel te kopen en bijna de helft (46 procent) haakt af als de website niet mobiel-responsive is. Toch heeft slechts een kwart van de Nederlandse retailers een mobile friendly website. Dit betekent dat retailers het risico lopen een groot deel van hun potentiële omzet te verliezen, omdat consumenten afhaken. Wanneer winkeliers een voor mobiel geoptimaliseerde website hebben, kunnen ze ook beter voldoen aan de andere eisen van de consument, zoals een betere customer journey, overzichtelijk aanbod van producten, goede zoekfunctie en veilige betaalopties.
Iwan Mouton, partner manager bij ActiePagina.nl voegt toe: "Uit ons onderzoek blijkt dat multichannel shoppers betere klanten zijn en gemiddeld 57 procent meer uitgeven dan alleen PC-gebruikers. Maar dan moeten ze wel de kans krijgen om op alle mogelijke kanalen gemakkelijk aankopen te kunnen doen. Ook geeft 53 procent van de Nederlanders aan meer te zullen kopen bij winkels die goed bereikbaar zijn via mobiele apparaten. Door te investeren in een website die geschikt is voor mobiel gebruik kunnen de retailers hun omzet flink zien stijgen."

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Vodafone  |   | 
19-10-2017
 | 
11:14 uur
Daarom organiseert Vodafone ook het Mobile widget camp, om het mobiel internet steeds toegankelijker en beter te maken. Eentje om in de gaten te houden.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken