Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Tips bij de aanschaf van tweedehands kantoormeubelen

6 oktober 2015 - Wilt u een nieuw kantoor inrichten maar heeft u geen groot startkapitaal tot uw beschikking om hieraan te besteden? Tweedehands kantoormeubilair biedt een uitkomst, vooral voor MKB’ers en startende ondernemers.

Voor een bedrag aanzienlijk lager dan de nieuwwaarde schaft u meubelen die soms slechts heel licht gebruikt zijn (of zelfs dat niet eens en enkel in een magazijn hebben gestaan).
Rick van Garderen van VG Trading ziet dat er steeds meer vraag is naar gebruikte kantoormeubelen. "De meeste kantoormeubelen zijn zeer degelijk en van goede kwaliteit, omdat ze jarenlang mee moeten gaan. Zelfs bij intensief gebruik. Soms zijn er meubels die door faillissementen of herinrichtingen slechts korte tijd gebruikt zijn. Hergebruik is veel duurzamer dan deze meubelen al af te schrijven en weg te gooien."
 
Tips bij de aanschaf van tweedehands kantoormeubelen
 Voor de aanschaf van tweedehands meubelen heeft Rick van Garderen wel nog enkele tips. "Bedenk vooraf goed aan welke eisen de meubelen moeten voldoen, of wat de wensen zijn. Staar niet blind op de lage prijzen, maar zoek wel altijd een passend product. Hij geeft het voorbeeld van ergonomische eisen. "Het kopen van een goedkoop bureau kan wel voordelig lijken, maar is dit uiteindelijk niet als het bureau te hoog of te laag blijkt te zijn waardoor er fysieke klachten ontstaan. Hetzelfde geldt voor een bureaustoel die niet op de benodigde manier afgesteld kan worden."
 
Kennismaking
Het kopen van tweedehands meubelen kan ook een eerste kennismaking zijn met een bepaald product. "Zo kunt u een goedkoop sta-bureau kopen om eerst eens te proberen en te zien hoe dit bevalt, alvorens over te gaan tot de aanschaf van een duurder nieuw exemplaar met misschien wel net iets andere specificaties."
 
Makkelijk schoon te maken
Van Garderen noemt naast deze tips ook nog enkele tips die natuurlijk ook gelden voor de aanschaf van nieuw kantoormeubilair. "Handig is het om meubelen aan te schaffen die gemakkelijk te reinigen zijn. Zeker wanneer u vanwege de hygiëne iets grondig wilt (laten) reinigen voor het in gebruik te nemen. Zoek ook juist bij tweedehands meubelen wel producten die qua kleur en materiaalsoort bij elkaar passen, om niet een heel bont en druk geheel te krijgen."
 
Geen concessies wat kwaliteit betreft
 
Dat mensen kiezen voor het kopen van tweedehands kantoormeubilair hoeft niet te zeggen dat ze in moeten leveren op de kwaliteit. Volgens Van Garderen zijn producten die tweedehands worden aangeboden op de zakelijke markt haast nooit van slechte kwaliteit. "De meeste aanbieders checken alle producten op deugdelijkheid, geven garantie en vervangen bijvoorbeeld een bureaublad dat beschadigd is of stofferen een bureaustoel opnieuw."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.