Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 september 2015
 

Bedrijfsomvang geen indicator meer voor aantal cloud- of mobiele apps

 
 

‘Size doesn’t (really) matter’ bij de inzet van cloud. De omvang van een bedrijf is niet langer een voorspeller voor het aantal cloud- en mobiele apps dat zij gebruikt. Gemiddeld gebruiken bedrijven tussen de elf en veertien standaard cloudapplicaties.

Daarnaast is het aantal bedrijven dat multi-factor authenticatie in minimaal één applicatie inzet voor het beveiligen van gevoelige informatie met veertig procent gestegen. Dat blijkt uit het Businesses @ Work rapport van Okta.   
 
Bevindingen
De belangrijkste bevindingen uit het rapport zijn:
 
● Populariteit enterprise-apps geen garantie
Populaire enterprise-apps kunnen hun populariteit net zo snel weer verliezen. Bepaalde apps behouden hun leidende positie in de markt, zoals Salesforce in CRM, AWS in infrastructuur en Box in contentopslag. Anderen hebben juist terrein verloren aan de concurrentie, zoals de Google Apps, die achterblijven ten opzichte van Microsoft Office 365.
 
● Software-as-a-Service is sterk in opkomst
Bedrijven spannen zich meer en meer in om hun partners, klanten en leveranciers te faciliteren door middel van nieuwe cloudgebaseerde applicaties, websites of portals. Het aantal externe identiteiten binnen Okta steeg in juli 2015 met 284 procent ten opzichte van juli 2014, terwijl het aantal interne identiteiten met 192 procent steeg in dezelfde periode.
 
● Bedrijven kijken bij authenticatie verder dan de ‘meisjesnaam van iemands moeder’
Bedrijven stappen steeds meer af van het gebruik van geboorteplaatsen en familie-eigenschappen als secundaire authenticatiemethoden. Het gebruik van deze traditionele beveiligingsmethoden is met veertien procent gedaald sinds april 2014. Bedrijven geven in toenemende mate de voorkeur aan sms, het gebruik hiervan is in hetzelfde tijdsbestek gestegen met acht procent.
 
● SAML wordt eindelijk vaker ingezet als beveiligingsstandaard
Aangezien security steeds hoger op de agenda komt binnen bedrijven, is te zien dat developers vanaf het begin van een project meer gebruikmaken van het zeer veilige authenticatie-mechanisme Security Assertion Markup Language (SAML). Negentien procent van de toepassingen die voorkomen in het Okta Application Network (OAN) is vandaag de dag SAML-enabled, een zesvoudige toename in de afgelopen twee jaar.
 
Afhankelijk van cloud en mobile
"We zien dat organisaties van alle groottes en binnen alle sectoren en regio's afhankelijk zijn van cloud en mobile om hun bedrijf te laten excelleren," vertelt Todd McKinnon, CEO van Okta. "Bedrijven doen grote investeringen in cloud en mobile en de dataset van Okta biedt interessante inzichten in welke apps, services en veiligheidsmaatregelen zij kiezen om hun organisatie zo goed mogelijk in te richten."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Welke hypotheek past bij de zzp'er?
Hoeveel hypotheek je als zzpâer kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Fleet Management inzetten voor uw bedrijf: dit zijn de voordelen
Steeds vaker wordt er binnen bedrijven die te maken hebben met transportkosten en logistiek, gebruik gemaakt van Fleet management.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
E-rijden nog steeds beloond
Het aantal elektrische auto's neemt toe. Vorig jaar zijn er weer meer volledig elektrische auto's verkocht.
Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?
De financiele schade voor uiteenlopende risico's is te beperken met zzp verzekeringen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken