Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
18 september 2015
 

Werknemer: geluk zit in meer autonomie

 
 

Nederlandse werknemers zouden gelukkiger zijn als ze meer autonoom hun werk kunnen doen. 31 procent van de werknemers gaf dit als antwoord op de vraag ‘Wat zou u aan uw werk veranderen om gelukkiger te worden?’.

Incentro legde deze vraag voor aan ruim 800 werkende Nederlanders om nog meer inzicht te krijgen in wat bijdraagt aan werkgeluk. Voor Incentro is geluk de belangrijkste drijvende kracht.
 
Vertrouwen en zeggenschap
Werknemers geven aan dat meer autonomie voor 53 procent zit in meer vertrouwen en zeggenschap. Het andere deel dat behoefte heeft aan meer autonomie (47 procent) geeft aan dat minder regels en procedures het meest bevorderlijk zouden zijn. Andere zaken die uit dit onderzoek naar voren komen en het werkgeluk verhogen zijn: meer draagvlak voor ideeën (veertien procent) en meer inzicht in de gedachtegang van de directie (tien procent). Ook een cultuur waarin werknemers minder afgerekend worden op fouten verhoogt voor sommigen het werkgeluk (drie procent).
 
Belangrijker dan salaris
Deze factoren samen zijn belangrijker dan meer salaris. Ondanks dat niemand zijn neus op zou trekken voor een hogere financiële beloning, is het voor 42 procent van de Nederlandse werknemers een ‘werkgelukverhogende’ factor. Het onderzoek laat zien dat werknemers het meeste belang hechten aan salaris in het begin van hun carrière.
 
Geluk
"Om te sturen op gelukkige werknemers is het inzien van het belang van geluk de eerste stap. Een tweede belangrijke stap om deze visie in de praktijk te brengen is te weten wat uw team gelukkig maakt," stelt Paul Baan, director bij Incentro en festivalier. "Gelukkige medewerkers excelleren in wat ze doen. Geluk faciliteren van medewerkers vind ik een van de mooiste dingen van ondernemerschap. De tijd die werknemers in hun leven met werk bezig zijn, is niet bepaald gering. Daar kunnen ze dus maar beter het maximale plezier uit halen."

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Ingela De Witte  |   | 
21-09-2015
 | 
11:13 uur
Het geeft blije zorgers en blije patienten.

https://www.eigenzorg.com/page/uber-voor-thuiszorg-wil-revolutie-teweegbrengen

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken