Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Jaar begint met minder faillissementen

28 januari 2011 - In de eerste maand van het nieuwe jaar zijn er twintig procent minder faillissementen uitgesproken dan in de maand januari van vorig jaar. Vergeleken met de afgelopen drie jaar is dat een zeer sterke daling en is de Nederlandse economie voor deze maand terug op het niveau van het jaar 2008.

De sterke daling noemt Graydon een enorme opsteker, maar er is nog geen reden om aan te nemen dat het optimisme van 2008 weer terug is. Daarvoor is het nog te vroeg. In 2008 waren er in totaal ‘maar’ 6.789 faillissementen tegen 9.500 faillissementen in 2010. Een verschil van 40 procent. 

Economische schade
Voor dit jaar verwacht Graydon een zelfde aantal faillissementen als vorig jaar, namelijk 9.500 stuks. Mocht het aantal van de eerste maand van het jaar toch doorzetten, dan komt de Nederlandse economie uit op een aantal van 8.600 faillissementen. De totale schade voor de Nederlandse economie zal dan uitkomen op een bedrag van twee miljard euro. Vergeleken bij 2010 is dit een verlaging van bijna tien procent.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.