Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
27 augustus 2015
 

Hoe regelt de zzp’er zijn vervoer en mobiliteit?

 
 

Bijna alle zzp’ers (87,0 procent) prefereren de auto als vervoermiddel, op afstand gevolgd door de fiets en de trein (beide 28,6 procent).

Het aantal elektrische en hybride auto’s is respectievelijk met 85,6 procent en 23,9 procent gestegen, hetgeen erop wijst dat de zzp’er zeer bewust met duurzaamheid bezig is. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in samenwerking met Volkswagen.
Prijs (50,3 procent), grootte (39,1 procent), merkvoorkeur (38,5 procent) en verbruik (36,6 procent) zijn de belangrijkste factoren die van invloed zijn bij de keuze voor een bepaalde auto.

Mobiliteitsbudget stijgt flink
De kosten die de zzp’er maandelijks maakt voor zijn vervoer en mobiliteit – inclusief, indien van toepassing, lease, bijtelling en brandstof – is het afgelopen jaar met 9,8 procent gestegen van 338,63 tot 371,66 euro per maand ofwel 4.459,92 euro op jaarbasis.

Besparing op reiskosten
Omdat negen op de tien zzp’ers (86,9 procent) het belangrijk vindt om altijd over mobiliteit te beschikken, is het niet te verwachten dat dit mobiliteitsbudget flink zal dalen in de toekomst. Toch is bijna één op de vier zzp’ers (23,3 procent) van plan komend jaar te besparen op reiskosten.

Deeleconomie
De zzp’er maakt nog niet veel gebruik van mobiliteitskaarten (15,5 procent) of het delen van de auto via initiatieven als Greenwheels, Bla Bla Car of Snappcar. Slechts één op de zestien zzp’ers (6,4 procent) maakt gebruik van deze zogenaamde car sharing-initiatieven.

Klik hier voor de infographic over dit onderwerp.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken