Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Website accountant bevestigt stoffig imago

27 januari 2011 - De vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van de websites van accountantskantoren schiet ernstig tekort. Accountants kunnen niet alleen een verbeteringsslag maken ten aanzien van het gebruikersgemak maar uit onderzoek blijkt ook dat slechts een enkeling gebruik maakt van social media.

In opdracht van Twinfield onderzocht internet marketing bureau VPSO websites van meer dan 40 middelgrote accountantskantoren in Nederland. Een punt waar kantoren de mist in gaan is de gebruiksvriendelijkheid: "In sommige gevallen wordt niets verteld over de diensten die een kantoor aanbiedt of kom je daar pas laat achter, na een aantal muisclicks," vertelt Michael Letens van VPSO. "Wat een kantoor doet moet meteen duidelijk zijn. Ook de zogenaamde ‘look & feel’ is dikwijls niet positief, slechts een enkele website oogt lekker maar de meesten voldoen simpelweg niet aan de eisen van deze tijd." 

SEO
Een ander punt waar accountantskantoren een verbeteringslag kunnen behalen is de vindbaarheid van de websites in zoekmachines. "De zoekmachine optimalisatie (SEO) kan toegepast worden door per pagina unieke zoekwoorden toe te voegen of tussenkopjes te gebruiken. Ook het gebruik van relevante paginatitels zorgt ervoor dat pagina’s beter worden gevonden," vertelt Letens. 

Social media
Als laatste blijkt uit het onderzoek dat accountants amper social media kennen en inzetten voor zakelijk gebruik. Accountants kunnen hier veel meer voordeel uit halen. "Als er al social media wordt gebruikt is het LinkedIn, andere social media zoals Twitter of Google Maps laat men links liggen. Een reden is vaak gebrek aan tijd. Terwijl u met een aantal eenvoudige stappen al veel winst kan behalen." Een andere tip van Letens heeft toepassing op klantmonitoring: "Door te achterhalen wie je website bezoeken kan je deze potentiële klanten direct benaderen via uw sociale netwerken. Zo vermijdt u het gebruik van koude verkoop.’" 

Masterclass
Om accountants te ondersteunen in het gebruik van social media houdt Twinfield op 9 februari in Hoevelaken een Masterclass. Hierbij worden in verschillende workshops tips & tricks gegeven hoe u, onder andere, nieuwe klanten kunt werven via sociale netwerken, zoals LinkedIn en Twitter. De Masterclass duurt van 12.00 uur tot 17.00 uur en is toegankelijk voor alle accountants- en administratiekantoren die Twinfield Online Boekhouden gebruiken. Voor meer informatie en tickets, klik hier.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.