Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
7 augustus 2015
 

MKB ontdekt zakelijke voordelen van de cloud

 
 

De Europese MKB-markt voor cloudservices zal de komende drie jaar – tot 2018 – groeien met een CAGR van zeventien procent (van 18,9 miljard naar 30,1 miljard euro).

Dit blijkt uit het meest recente Europese SMB Cloud Insights rapport van Odin. Het jaarlijks onderzoek, nu voor de vijfde keer gehouden, identificeert kritische trends binnen de cloud computing-industrie en de impact op het MKB binnen de Europese markt. In een rapport van mei jl. signaleerde Odin al dat in Nederland de markt de komende drie jaar groeit met 11,5 procent per jaar tot 1,2 miljard euro in 2018 .
 
IaaS
Belangrijk binnen de groei van de Europese cloudservices markt zal de Infrastructure-as-a-Service (IaaS) markt zijn; die stijgt naar verwachting van 7,6 miljard naar 11,6 miljard euro. De gezondheidszorg en financiële/verzekeringssector zullen als gevolg van wettelijke eisen in toenemende mate investeren in beveiliging en server back-ups. De professionele en technologie/science-industrie zal leidend zijn bij de invoering van IaaS.
 

Zakelijke voordelen
Jacek Murawski, Odin EMEA General Manager en Vice President: "Steeds vaker zien we kleine en middelgrote bedrijven de zakelijke voordelen van cloudadoptie realiseren. Als gevolg daarvan vragen bedrijven niet waarom of hoe ze de cloud zullen omarmen, maar wanneer." Hij stelde eerder al dat "de Nederlandse markt over het algemeen sterke kansen biedt omdat het MKB steeds meer gebruik gaat maken van gehoste IT."
Organisaties die nu de overstap naar cloudservices maken zien de voordelen van veiligheid, veerkracht, flexibiliteit, schaalbaarheid en bedrijfscontinuïteit. Door cloud adopters te worden, kunnen organisaties er zeker van zijn  dat hun IT veilig is waardoor zij in staat zijn te focussen op hun core business behoeften en zich te concentreren op datgene waar ze goed in zijn.
 
Andere resultaten
Andere opvallende resultaten uit het Odin SMB Cloud Insights rapport zijn:
 

  • Terwijl IaaS naar verwachting de grootste marktkansen voor cloudservices voor het MKB opleveren, zal de Software-as-a-Service (SaaS) markt naar verwachting de grootste groei over de komende drie jaar bieden (21 procent, van 4,3 miljard nu naar  7,5 miljard euro in 2018);
  • Groei binnen hosted unified communicatiediensten stijgt naar verwachting tot  6,3 miljard en webapplicaties zullen in 2018 stijgen naar  4,7 miljard euro;
  • Van de kernactiviteiten van clouddiensten die door het MKB in 2018 worden gebruikt, bestaat 38 procent uit IaaS, waarbij SaaS een aandeel heeft van 25 procent; 21 procent bestaat uit hosted unified communications-diensten en zestien procent uit web hosting;
  • 62 procent van de verkoop van SaaS-applicaties vindt plaats nadat de koper een gratis proefversie van de toepassing heeft voltooid;
  • De meerderheid van het MKB ziet veranderingen in het business model (49 procent) als de grootste drijfveer achter adoptie van gehoste zakelijke spraakdiensten, gevolgd door de prijs (24 procent) en verandering van kantoorlocatie (zestien procent).
 Het Europese rapport is  hier te vinden.   

 
Doorsturen »  1 reactie »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Ronald van Loon  |   | 
7-08-2015
 | 
22:48 uur
Zit met mijn bedrijf ook al een tijd in de cloud (als je dropbox en iCloud telt). Veel simpeler dan steeds die externe harde schijven meezeulen!

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Voeding voor de concentratie
B-vitamines (B1, B3, B6, B8, foliumzuur en B12) en vitamine C zijn goed voor de leerprestatie, de concentratie en spelen een rol bij het geheugen.
Internetondernemers kunnen niet meer zonder goede hosting
Het belang van een goede hosting voor een internetondnemer
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken