Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
29 juli 2015
 

'Beleggen in vastgoed is een uitstekende investering'

 
 

Als u geld over hebt zijn er diverse manieren om dit te investeren. Denk maar eens aan sparen en beleggen in aandelen.

Maar het liefst ziet u over deze investering wel een goed rendement, om zo na aftrek van vermogensbelasting en inflatiecorrectie het bedrag te laten groeien. En dat is de afgelopen jaren bij sparen en beleggen haast niet het geval geweest. Een investeringsvorm die wel een redelijk zeker en hoger rendement levert is het beleggen in vastgoed.
 
Moeilijke tijden zijn voorbij
Beleggen in stenen is weliswaar tastbaar, maar de huizenprijzen zijn toch alleen maar gedaald? Stefan Bassant van www.beleggingspanden.nl ziet dat momenteel de markt op verschillende plaatsen alweer begint aan te trekken. "Nu is juist een interessant moment om in te stappen, wilt u er de vruchten van plukken. Ik denk dat er sprake zal zijn van een inhaalcorrectie en dat panden over vijf jaar weer meer waard zijn." Bassant geeft aan dat beleggers zelfs dubbel profiteren door enerzijds het directe rendement uit de huuropbrengst, en anderzijds het indirecte rendement door de waardestijging van een pand. "Een constante cashflow die jarenlang zorgt voor een passieve bron van inkomsten. Het rendement kan zelfs oplopen tot wel tien procent."
 
Mogelijkheden voor financieringen

Hoewel banken de afgelopen jaren strenge regels voor de financiering hebben gehanteerd, is beleggen in vastgoed nog steeds een goed alternatief voor sparen of aandelen. En de drempel is helemaal niet zo hoog als veel particulieren denken. Bassant: "Om in vastgoed te beleggen hoeft u niet heel erg vermogend te zijn. Een garage of een appartementje in een stad zijn beleggingsobjecten waarmee een prima rendement behaald kunnen worden. Dit laatste is er bijvoorbeeld al voor rond de 100.000 euro. Banken financieren 60 procent dus er is 40.000 euro eigen geld nodig. En dat met een realistisch rendement van zeven procent."
 
Bezint eer gij begint
Een wijze spreuk, ook bij het beleggen in vastgoed. Bassant benadrukt bijvoorbeeld dat een belegger altijd zeker moet weten dat het benodigde eigen geld beschikbaar is, en dat de berekeningen kloppen. Want voor de toekomst dient ook een onderhoudsplanning gemaakt te worden die afhankelijk is van de kwaliteit van het object, en deze kosten gaan af van het rendement. Daarnaast dient u altijd te checken of datgeen u wilt, ook wettelijk uitvoerbaar is, bijvoorbeeld in verband met brandveiligheid en vergunningen. "Maar uiteindelijk is het ook erg belangrijk dat vastgoed emotie betekent, dat er een persoonlijke voorkeur voor moet zijn en een ‘goed gevoel’."

 
Doorsturen »  2 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Slimpie  |   | 
13-01-2016
 | 
00:50 uur
Voordat je gaat beleggen, weet wat je doet! Zoek tips, volg een cursus.
Marly Mulders  |   | 
26-04-2016
 | 
10:31 uur
Eens Slimpie, het liefst een cursus waarin ze zowel de theorie als de praktijk behandelen.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken