Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Online marketing steeds belangrijker voor zzp’ers

20 juli 2015 - Dat veel consumenten en bedrijven online op zoek gaan naar diensten en producten is reeds bekend. Maar waar online marketing eerst alleen door grote spelers in de markt werd ingezet richten ook steeds meer zzp’ers zich op online promotie.

Door de enorme groei van het aantal zzp’ers de afgelopen jaren is er online ook een verschuiving aan het plaatsvinden. Zzp’ers willen online vindbaar zijn in de zoekresultaten op, voor hun, belangrijke zoekwoorden. Daar bevindt zich immers de directe doelgroep voor hun onderneming. Maar zijn er ook betaalbare manieren om de potentiële klanten online te bereiken? Gelukkig, die zijn er!
 
Zzp’ers en online marketing
René Meijer, eigenaar van Internet Perfect: "De start van de kleine ondernemer in online marketing was stroef te noemen, maar anno 2015 lijken steeds meer zzp'ers zich te realiseren dat een goede vindbaarheid op het internet, en Google in het bijzonder, een succesvolle bijdrage levert aan de groei van hun onderneming. Echter is online marketing voor veel zzp’ers een grote investering en daarom wordt het vaak half of niet goed ingezet."
 
Betaalbare online marketing voor zzp’ers
Niet iedere zzp’er heeft het budget om vanaf de start van hun onderneming online marketing in te zetten. Logisch, want zeker aan het begin moet er gelet worden op de uitgaven. Ook voor deze groep zijn er wel degelijk betaalbare oplossingen. Een voorbeeld daarvan is het landelijke online platform VDB Offertes waar zzp’ers en mkb’ers, die zich bevinden in de zakelijke markt, zich gratis kunnen aansluiten om zo dagelijks aanvragen te ontvangen van potentiële klanten in hun regio. Een betaalbare oplossing voor bedrijven die wel actief willen zijn in de online marketing maar geen groot budget beschikbaar hebben.
 
Feiten en cijfers over Google
Uit diverse onderzoeken blijkt dat Google verreweg de meest gebruikte zoekmachine is wereldwijd. In Nederland gebruikt ongeveer 93 procent Google als beginpagina om vervolgens verder te surfen op het web naar diensten of producten. Belangrijk om te weten is dat 44 procent niet verder klikt dan de eerste pagina. Het is dus van belang dat u als zzp’er een positie bemachtigd in de top tien van de zoekresultaten. Meijer: "Meten is weten en aan de hand van deze cijfers weten ondernemers dat online marketing deel moet uit maken van hun marketingplan."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.