Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Btw-verhoging van tafel: last van schouders ondernemers

30 juni 2015 - MKB-Nederland en VNO-NCW zijn uitermate verheugd dat het kabinetsplan om het lage btw-tarief voor vrijwel alles te schrappen, definitief van tafel is. De afgelopen dagen werd steeds duidelijker dat hiervoor geen enkel draagvlak was, ook niet in de Tweede Kamer.

"Er valt vandaag een last van de schouders van vele duizenden ondernemers," zegt voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland. "De btw-verhoging hing hen als een zwaard van Damocles boven het hoofd. Het is goed dat de btw-discussie snel voorbij is, ook voor het consumentenvertrouwen."

Goed oog
De voorzitter van MKB-Nederland prijst de politiek dat ze goed oog heeft gehad voor de negatieve effecten van een btw-verhoging op omzet en werkgelegenheid in een groot aantal branches op de binnenlandse markt. "Het was echt de verkeerde maatregel op het verkeerde moment."

Nee tegen meer btw
Eerder deze week nog startten MKB-Nederland, VNO-NCW en LTO Nederland met de aangesloten brancheorganisaties de actie 'Zeg nee tegen meer btw'. "Die wordt nu zo snel mogelijk afgebouwd, want het doel is bereikt." In korte tijd schaarden ruim 50 branches zich achter de campagne en tekenden duizenden ondernemers de petitie.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.