Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
2 juli 2015
 

Buitenlandse markt architectenbureaus groeit

 
 

Architectenbureaus die opereren in het buitenland verwachten in 2015 zo’n dertien procent van de omzet uit het buitenland te halen. Dit is een toename van 30 procent.

Nu behalen internationaal actieve bureaus gemiddeld tien procent van hun omzet uit het buitenland. Dit blijkt uit cijfers van de BNA, de branchevereniging van Nederlandse architectenbureaus. Fred Schoorl BNA-directeur: "Internationalisering van de markt is een feit en voor grote en kleine bureaus een groeikans. We zien dat bij onze leden en helpen met een speciaal Internationaliseringsprogramma."
 
Buitenlandse omzet
Gemiddeld komt 96 procent van de totale omzet in de branche uit Nederland. De laatste jaren is er echter sprake van een gestage groei van de buitenlandse omzet, vooral bij grote bureaus. De verschillen tussen grote en kleinere bureaus zijn groot bij internationalisering. 

Europa
Tweederde van de internationaal werkende bureaus verwacht dat de omzet in Duitsland toe zal nemen. Bijna de helft verwacht omzet uit Frankrijk. De belangrijkste buitenlandse markten voor kleinere en middelgrote bureaus zijn Engeland, Duitsland, België en Frankrijk, naast de overige EU landen.

Verre buitenland
De Nederlandse architecten hebben een sterke reputatie in het buitenland. Met name in het verre buitenland hebben bureaus grote projecten. Voor een kleine groep grote internationaal werkende bureaus is het aandeel uit internationale projecten soms al meer dan de helft. Ongeveer een derde van de internationale bureaus gaat ook uit van meer omzet in Turkije, Afrika en Azië. De kleinere bureaus zijn vooral actief in de buurlanden.
 De totale buitenlandse omzet van de BNA leden in 2013 bedraagt naar schatting circa 25 miljoen euro.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken