Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Zzp'er investeert volop in professionele ontwikkeling

1 juli 2015 - Ontwikkeling staat tegenwoordig hoog op de agenda van de zzp'er. Zelfstandigen volgen seminars, cursussen en opleidingen om up tot date te blijven op hun vakgebied.

Meer dan 85 procent investeert in ontwikkeling en is niet te beroerd daar voor te betalen. Maar liefst een kwart geeft daar meer dan 1.500 euro per jaar aan uit. Vooral zelfstandigen op het gebied van administratie, communicatie, ICT en management besteden veel tijd en geld hun professionele ontwikkeling.

Beroepsmatige ontwikkeling
POOQ.nl deed onder zijn 15.000 leden onderzoek naar hun investering in beroepsmatige ontwikkeling. Meer dan de helft van de ondervraagden ontwikkelt zich op hun beroepsgebied en betaalt daar ook voor. Populair zijn seminars en webinars, op de voet gevolgd door cursussen. Met 30 procent is het volgen van een opleiding het minst populair.

Zelfstudie
Andere vormen van ontwikkeling worden ook volop aangewend. Maar liefst 76 procent doet aan zelfstudie met behulp van boeken en webartikelen en 60 procent gebruikt vakliteratuur om actuele kennis op te doen. Opvallend is dat slechts vijftien  procent van de ondervraagden weinig, of helemaal niet zijn of haar kennis bijschaaft.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.