Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
29 juni 2015
 

Overstappen op glasvezel biedt voordelen voor ondernemers

 
 

Bent u ondernemer en denkt u momenteel na over een overstap naar glasvezel? Wellicht twijfelt u nog over de vraag of overstappen wel zo verstandig is.

Het antwoord op die vraag is eigenlijk eenvoudig, overstappen biedt namelijk meerdere voordelen voor u als ondernemer en uw bedrijf. Het is aan te raden om eens te bekijken welke glasvezelverbindingen er op uw adres geleverd kunnen worden. In steeds meer plaatsen en dorpen wordt momenteel glasvezel aangelegd, de kans is dan ook groot dat er op uw postcode ook mogelijkheden zijn. Internetvergelijk.nl zet enkele voordelen van glasvezel op een rij.
 
Hoge snelheid en betrouwbare stabiliteit
Internet via glasvezel is vele malen sneller in vergelijking tot de koperlijn. Internet via de telefoonlijn blijft qua snelheid al snel steken op 20 Mbit/s up en 1 Mbit/s down. Kiest u echter voor glasvezel, dan kunt u snelheden van 100, 250 of zelfs 1.000 Mbit/s up en down bereiken. De up- en download snelheid is synchroon, hierdoor kunt u niet alleen snel downloaden maar ook video’s en foto’s uploaden bijvoorbeeld. Naast de hoge snelheden die via glasvezel bereikt kunnen worden kunt u ook rekenen op stabiliteit. Als ondernemer wilt u 24 uur per dag en 7 dagen per week toegang hebben tot internet, gelukkig is dit met glasvezel geen enkel probleem. In vergelijking tot de oude koperlijn is glasvezel vele malen stabieler.
 
Lagere telefoonkosten door VoIP
Uw keuze voor glasvezel biedt u ook mogelijkheden op het gebied van telefonie. U kunt namelijk telefonie over de glasvezel verbinding heen laten lopen. Voice over IP (VoIP) is vele malen goedkoper in vergelijking tot ouderwetse oplossingen zoals ISDN. U gaat niet alleen minder betalen voor de telefoonlijn, maar ook voor de belminuten. VoIP in combinatie met glasvezel is toepasbaar in elke onderneming. Van eenmanszaken met een enkel telefoonnummer tot grote bedrijven met een telefooncentrale en meerdere nummers, VoIP is op diverse manieren toepasbaar.
 
Werken vanuit huis
Laat uw medewerkers moeiteloos vanuit huis werken via de glasvezelverbinding. Middels een goed
beveiligde VPN verbinding kunnen uw medewerkers een verbinding vanaf huis opzetten naar het kantoor. Dankzij de hoge uploadsnelheid kunnen de werkzaamheden vlekkeloos uitgevoerd worden. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor video conference. Videobeelden worden in hoge kwaliteit neen en weer gestuurd, net als de audio. Dankzij glasvezel is het mogelijk om op een comfortabele en professionele wijze conference calls te voeren met zakenpartners in binnen- en buitenland. De hoge snelheden betekenen een einde aan haperingen en stotterend geluid. Dit is niet alleen prettiger voor uzelf, maar uw bedrijf komt ook nog eens professioneler over.

Alarm- en betaalsystemen
Als u glasvezel wilt laten aanleggen in uw winkelpand kunt u ook kiezen voor een professioneel
alarmsysteem. Dankzij de hoge beschikbaarheid van het glasvezelnetwerk kan een alarmsysteem zonder problemen geïnstalleerd wordt. Zodra er sprake is van een inbraak of poging tot inbraak wordt de beveiliging gewaarschuwd, deze kan vervolgens de nodigde acties uitzetten waardoor grote schade kan worden voorkomen. Hebt u één of meerdere PIN-terminals in uw winkel staan? Pinnen over glasvezel is de toekomst, steeds meer ondernemers kiezen er dan ook voor. De PIN transacties verlopen razendsnel, u hoeft de consument slechts twee seconden te laten wachten. Dit is vele malen sneller in vergelijking tot PIN terminals die aangesloten zijn op het ouderwetse kopernetwerk. Daarnaast is pinnen via glasvezel goedkoper. In plaats van te betalen per transactie betaalt u een vast bedrag per maand.

Wat zijn de mogelijkheden?
Als ondernemer kunt u profiteren van de net genoemde voordelen door over te stappen op het
glasvezelnetwerk. Wilt u weten of glasvezel leverbaar is op uw locatie, doe dan de zogenaamde postcode check. Elke glasvezelprovider heeft een postcode check op haar website staan. Nadat u uw postcode en huisnummer opgeeft bekijkt het systeem welke glasvezelverbindingen er op uw locatie geleverd kunnen worden. Na het indienen van de aanvraag wordt de glasvezelverbinding zo snel mogelijk voor u opgeleverd. Niet alleen u gaat ervan profiteren, maar heel uw bedrijf.

 
Doorsturen »  9 reacties »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Tootie  |   | 
30-06-2015
 | 
20:46 uur
Sinds kort zijn wij ook overgestapt op glasvezel. De snelheid is gigantisch alleen merk ik dat de snelheid van het WIFI in de weg zit. Bekabeld internetten is wel aan te raden om van de maximum snelheid gebruik te maken.
Robin Franken  |   | 
27-07-2015
 | 
14:11 uur
''De auto rijdt zo hard als de motor die erin zit.''
Het is inderdaad zo dat glasvezel vele malen sneller is dan koper of de kabel. Maar toch gaan een aantal zaken als hierboven beschreven niet op. Je werkgever kan wel een snelle verbinding hebben, maar wat staat er bij jouw thuis? Heb je daar een lijntje van 10/4 down/up, koop je een kat in de zak. Wat niet wordt verteld is dat de down/up snelheid sterk afhankelijk is van de infrastructuur die in de woning of gebouw aanwezig is en de snelheid van je computer.

Je kunt bijvoorbeeld wel een Horizon box neer zetten, maar als je over een TV beschikt van een halve kuub inhoud heeft dit geen enkele toegevoegde waarde. Koop geen onzin mensen en wees transparant tegen de onwetende klant.
Glasvezelvergelijken...  |   | 
21-07-2016
 | 
20:17 uur
Ik kan beamen dat glasvezel een enorme boost is voor de bedrijfsvoering; het werkt simpelweg lekkerder met glasvezel internet. Een vergelijking kan een hoop geld besparen.
Glasvezel  |   | 
1-08-2016
 | 
02:19 uur
Glasvezel is ten opzichte van de kabel voor de gebruiker een echte revolutie en de toekomst. Op den duur zal hier ook de overheid moeten gaan investeren. Helaas doet ze dat nu nog niet en zie je veel particuliere initiatieven. Dit laat zien dat er heel veel interesse in glasvezel is.
Glasvezel Vergelijken  |   | 
14-08-2016
 | 
13:03 uur
Uit ervaring kan ik zeggen dat glasvezel veel stabieler is dan DSL/Kabel. Het 150Mbit pakket van Ziggo haalt ongeveer de zelfde snelheid (via speedtest) dan glasvezel 50Mbit.
Sasha  |   | 
5-10-2016
 | 
16:35 uur
Wij denken ook aan overstappen naar Fiber. Echter blijft beschikbaarheid een probleem. Zelfs in 2016 is Fiber niet beschikbaar in veel plaatsen. Irritant.
Glasvezel vergelijker  |   | 
28-01-2017
 | 
00:33 uur
Ik hoop dat onze gemeente verder garant staat met 17.5 miljoen euro voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Het is hier soms echt nicht te doen en al helemaal niet voor een ondernemer op het platteland waar Ziggo geen Kabel heeft liggen. 4G voor thuis van Vodafone is ook veel en veel te traag. Dus duimen dat het hier gaat lukken en we snel glasvezel hebben.
Goedkope Glasvezel  |   | 
31-01-2017
 | 
13:38 uur
Glasvezel is naar mijn mening nog veel te duur en de snelheden die aangeboden worden veel te laag. Wat dat betreft loopt Ziggo toch een beetje vooruit. Mensen die internet privé gebruiken hebben geen snelle upload maar eerder een snelle download nodig en daar voldoet Ziggo toch echt wel aan. De prijzen voor glasvezel liggen voor een 100 Mbit aansluiting rond de 60 a 70 euro. Dat kan goedkoper. Kijk maar eens naar NLE, die hebben nu een mooie aanbieding voor een jaar voor maar slechts 29,95 euro. Je moet je er wel van bewust zijn dat NLE via het KPN netwerk hun diensten aanbiedt en er vaker problemen zijn. Kijk maars eens goed op het forum van de NLE. Goedkoop is niet altijd goed! Dus ogen open als je op zoek bent naar goedkoop glasvezel internet!
Alles in 1 Vergelijken  |   | 
22-04-2017
 | 
08:33 uur
Alles in 1 vergelijken en overstappen kan u een hoop voordeel opleveren.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken