Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Overstappen op glasvezel biedt voordelen voor ondernemers

29 juni 2015 - Bent u ondernemer en denkt u momenteel na over een overstap naar glasvezel? Wellicht twijfelt u nog over de vraag of overstappen wel zo verstandig is.

Het antwoord op die vraag is eigenlijk eenvoudig, overstappen biedt namelijk meerdere voordelen voor u als ondernemer en uw bedrijf. Het is aan te raden om eens te bekijken welke glasvezelverbindingen er op uw adres geleverd kunnen worden. In steeds meer plaatsen en dorpen wordt momenteel glasvezel aangelegd, de kans is dan ook groot dat er op uw postcode ook mogelijkheden zijn. Internetvergelijk.nl zet enkele voordelen van glasvezel op een rij.
 
Hoge snelheid en betrouwbare stabiliteit
Internet via glasvezel is vele malen sneller in vergelijking tot de koperlijn. Internet via de telefoonlijn blijft qua snelheid al snel steken op 20 Mbit/s up en 1 Mbit/s down. Kiest u echter voor glasvezel, dan kunt u snelheden van 100, 250 of zelfs 1.000 Mbit/s up en down bereiken. De up- en download snelheid is synchroon, hierdoor kunt u niet alleen snel downloaden maar ook video’s en foto’s uploaden bijvoorbeeld. Naast de hoge snelheden die via glasvezel bereikt kunnen worden kunt u ook rekenen op stabiliteit. Als ondernemer wilt u 24 uur per dag en 7 dagen per week toegang hebben tot internet, gelukkig is dit met glasvezel geen enkel probleem. In vergelijking tot de oude koperlijn is glasvezel vele malen stabieler.
 
Lagere telefoonkosten door VoIP
Uw keuze voor glasvezel biedt u ook mogelijkheden op het gebied van telefonie. U kunt namelijk telefonie over de glasvezel verbinding heen laten lopen. Voice over IP (VoIP) is vele malen goedkoper in vergelijking tot ouderwetse oplossingen zoals ISDN. U gaat niet alleen minder betalen voor de telefoonlijn, maar ook voor de belminuten. VoIP in combinatie met glasvezel is toepasbaar in elke onderneming. Van eenmanszaken met een enkel telefoonnummer tot grote bedrijven met een telefooncentrale en meerdere nummers, VoIP is op diverse manieren toepasbaar.
 
Werken vanuit huis
Laat uw medewerkers moeiteloos vanuit huis werken via de glasvezelverbinding. Middels een goed
beveiligde VPN verbinding kunnen uw medewerkers een verbinding vanaf huis opzetten naar het kantoor. Dankzij de hoge uploadsnelheid kunnen de werkzaamheden vlekkeloos uitgevoerd worden. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor video conference. Videobeelden worden in hoge kwaliteit neen en weer gestuurd, net als de audio. Dankzij glasvezel is het mogelijk om op een comfortabele en professionele wijze conference calls te voeren met zakenpartners in binnen- en buitenland. De hoge snelheden betekenen een einde aan haperingen en stotterend geluid. Dit is niet alleen prettiger voor uzelf, maar uw bedrijf komt ook nog eens professioneler over.

Alarm- en betaalsystemen
Als u glasvezel wilt laten aanleggen in uw winkelpand kunt u ook kiezen voor een professioneel
alarmsysteem. Dankzij de hoge beschikbaarheid van het glasvezelnetwerk kan een alarmsysteem zonder problemen geïnstalleerd wordt. Zodra er sprake is van een inbraak of poging tot inbraak wordt de beveiliging gewaarschuwd, deze kan vervolgens de nodigde acties uitzetten waardoor grote schade kan worden voorkomen. Hebt u één of meerdere PIN-terminals in uw winkel staan? Pinnen over glasvezel is de toekomst, steeds meer ondernemers kiezen er dan ook voor. De PIN transacties verlopen razendsnel, u hoeft de consument slechts twee seconden te laten wachten. Dit is vele malen sneller in vergelijking tot PIN terminals die aangesloten zijn op het ouderwetse kopernetwerk. Daarnaast is pinnen via glasvezel goedkoper. In plaats van te betalen per transactie betaalt u een vast bedrag per maand.

Wat zijn de mogelijkheden?
Als ondernemer kunt u profiteren van de net genoemde voordelen door over te stappen op het
glasvezelnetwerk. Wilt u weten of glasvezel leverbaar is op uw locatie, doe dan de zogenaamde postcode check. Elke glasvezelprovider heeft een postcode check op haar website staan. Nadat u uw postcode en huisnummer opgeeft bekijkt het systeem welke glasvezelverbindingen er op uw locatie geleverd kunnen worden. Na het indienen van de aanvraag wordt de glasvezelverbinding zo snel mogelijk voor u opgeleverd. Niet alleen u gaat ervan profiteren, maar heel uw bedrijf.

Doorsturen  |  9  |  Nieuwsbrief

Reacties

Tootie

30-06-2015 18:46  |  

Sinds kort zijn wij ook overgestapt op glasvezel. De snelheid is gigantisch alleen merk ik dat de snelheid van het WIFI in de weg zit. Bekabeld internetten is wel aan te raden om van de maximum snelheid gebruik te maken.

Robin Franken

27-07-2015 12:11  |  

''De auto rijdt zo hard als de motor die erin zit.''
Het is inderdaad zo dat glasvezel vele malen sneller is dan koper of de kabel. Maar toch gaan een aantal zaken als hierboven beschreven niet op. Je werkgever kan wel een snelle verbinding hebben, maar wat staat er bij jouw thuis? Heb je daar een lijntje van 10/4 down/up, koop je een kat in de zak. Wat niet wordt verteld is dat de down/up snelheid sterk afhankelijk is van de infrastructuur die in de woning of gebouw aanwezig is en de snelheid van je computer.

Je kunt bijvoorbeeld wel een Horizon box neer zetten, maar als je over een TV beschikt van een halve kuub inhoud heeft dit geen enkele toegevoegde waarde. Koop geen onzin mensen en wees transparant tegen de onwetende klant.

Glasvezelvergelijken...

21-07-2016 18:17  |  

Ik kan beamen dat glasvezel een enorme boost is voor de bedrijfsvoering; het werkt simpelweg lekkerder met glasvezel internet. Een vergelijking kan een hoop geld besparen.

Glasvezel

1-08-2016 00:19  |  

Glasvezel is ten opzichte van de kabel voor de gebruiker een echte revolutie en de toekomst. Op den duur zal hier ook de overheid moeten gaan investeren. Helaas doet ze dat nu nog niet en zie je veel particuliere initiatieven. Dit laat zien dat er heel veel interesse in glasvezel is.

Glasvezel Vergelijken

14-08-2016 11:03  |  

Uit ervaring kan ik zeggen dat glasvezel veel stabieler is dan DSL/Kabel. Het 150Mbit pakket van Ziggo haalt ongeveer de zelfde snelheid (via speedtest) dan glasvezel 50Mbit.

Sasha

5-10-2016 14:35  |  

Wij denken ook aan overstappen naar Fiber. Echter blijft beschikbaarheid een probleem. Zelfs in 2016 is Fiber niet beschikbaar in veel plaatsen. Irritant.

Glasvezel vergelijker

27-01-2017 23:33  |  

Ik hoop dat onze gemeente verder garant staat met 17.5 miljoen euro voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Het is hier soms echt nicht te doen en al helemaal niet voor een ondernemer op het platteland waar Ziggo geen Kabel heeft liggen. 4G voor thuis van Vodafone is ook veel en veel te traag. Dus duimen dat het hier gaat lukken en we snel glasvezel hebben.

Goedkope Glasvezel

31-01-2017 12:38  |  

Alles in 1 Vergelijken

22-04-2017 06:33  |  

Alles in 1 vergelijken en overstappen kan u een hoop voordeel opleveren.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.