Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
16 juni 2015
 

E-bike wordt trend onder jongeren

 
 

In de toekomst zijn scooters verleden tijd en rijdt de jeugd op een e-bike. Dit wordt bevestigd door één op de vijf Nederlanders, die denken dat e-bikes scooters gaan vervangen in de toekomst.

De voornaamste reden voor dit alternatief is omdat een e-bike een stuk goedkoper is (62 procent) dan een scooter. Dit blijkt uit onderzoek* van Shimano. Andere redenen waarom Nederlanders denken dat de jeugd voor een e-bike kiest in de toekomst zijn omdat het een gezondere keuze is (28 procent) en een e-bike veiliger is dan een scooter (zeventien procent). Jongeren zelf beamen dit, maar liefst 69 procent procent zegt in de toekomst te kiezen voor een e-bike vanwege de lagere kosten.
 
Normale fiets is verleden tijd     
De perceptie van Nederlanders over het gebruik van e-bikes in de toekomst is helder. Meer dan één op de drie Nederlanders denkt dat e-bike de normale fiets in de toekomst gaat vervangen. Daarnaast is één op de vijf Nederlanders van mening dat e-bikes in de toekomst dienen als populair alternatief voor het openbaar vervoer. De onafhankelijkheid die het oplevert is het meest gevoerde argument, 43 procent van de Nederlanders zou om deze reden kiezen voor een e-bike. Je hoeft geen vertrektijden van bussen, metro’s en trams meer in de gaten te houden.   

Alternatief voor woon/werkverkeer
Dat een e-bike als populair alternatief wordt gezien voor het openbaar vervoer blijkt uit het feit dat Nederlanders aangeven een e-bike in de toekomst met name te gebruiken voor woon/werkverkeer (42 procent). Daarnaast denkt 34 procent van de Nederlanders een e-bike voornamelijk te gebruiken voor recreatieve doeleinden.  
Recreatief fietsen in gebieden buiten de stad of het dorp met een e-bike is volgens 58 procent van de Nederlanders dan ook de voornaamste reden waarbij men de normale fiets of auto laat staan. Andere bestemmingen waar men heen gaat met de e-bike in plaats van de auto of normale fiets is naar familie en vrienden (34 procent) of in heuvelachtige gebieden (30 procent). 

*Onderzoek in opdracht van Shimano uitgevoerd door Multiscope onder 1.000 respondenten, april 2015

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken