Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Salaris bestuursleden verplicht in jaarverslag

25 januari 2011 - De salarissen van bestuursleden van mkb-bedrijven moeten vanaf nu verplicht vermeld worden in het jaarverslag. Deze nieuwe regel is opgelegd door de NBA (beroepsorganisatie voor accountants).

De NBA noemt de maatregel onderdeel van een groter plan van aanpak en een reactie op de crisis.  De accountants zijn ervoor verantwoordelijk dat het inkomen ook daadwerkelijk vermeld wordt. Dit meldt Controllersmagazine.

Eisen

De publicatie-eis gaat gelden voor bedrijven die gedurende minimaal twee boekjaren voldoen aan twee van de volgende drie vereisten: een balanstotaal van 4,4 miljoen euro, een netto-omzet van 8,8 miljoen euro en minimaal 50 medewerkers in dienst. Publicatie is niet verplicht wanneer de bestuurdersbeloning herleid kan worden tot één enkele persoon. 

Niet blij
Het MKB is niet onverdeeld blij met deze maatregel en voorspelt dat de relatie tussen ondernemers en accountants hierdoor onder druk kan komen te staan. In plaats van controleren gaat de accountant begeleiden en veel ondernemers zitten daar niet op te wachten.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.