Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
3 juni 2015
 

Ondernemers lanceren innovatieve oplossingen voor schone oceanen

 
 

Hoe mooi zou het zijn als we energie opwekken uit zee, afval uit de plastic soep rendabel hergebruiken en vissersboten varen op duurzame energie?

Dit is een kleine greep uit de innovaties die vijf start-ups op 28 mei presenteerden op het Aerospace meets Martime congres in Dordrecht. Zij presenteerden hun business plan aan professionals en investeerders uit de sector. De vijf business plannen zijn de uitkomst van Our Oceans Challenge: een initiatief dat vorig jaar wereldwijd opriep om online business concepten voor schone oceanen te delen.
 
Rendabel investeren in schone oceanen
De business plannen die gisteren werden gepresenteerd variëren van energie opwekking uit oceanen, tot het hergebruik van afval plastics voor 3D printen, een biologische anti-corrosie oplossing en milieuvriendelijke vissersboten. Deze vijf start-ups werkten het afgelopen jaar aan hun business plan en ontvingen hierbij ondersteuning uit het netwerk van Our Oceans Challenge. Gisteren was de Demo Day waarop zij hun plannen wereldkundig maakten. Hiermee riepen zij potentiële partners en investeerders op om in te stappen in hun bedrijf om een prototype of opschaling van de innovatie mogelijk te maken. Tijdens de Demo Day zijn de eerste contacten voor samenwerking gelegd.
 
Van uitdaging naar oplossingen
De vijf startups zijn de uitkomst van Our Oceans Challenge. Een initiatief van onder andere Heerema Marine Contractors, Outside Inc., TNO, ECN, Interface en NIBC. Our Oceans Challenge verbindt de goede ideeën van individuen en startende ondernemers met de kracht van de gevestigde orde van bedrijven om deze versneld te realiseren. Our Oceans Challenge lanceerde vorig jaar een internationaal brainstorm platform waarop zij ondernemers, studenten, offshore experts, biologen en andere oceaan liefhebbers opriep om hun idee voor schone en gezonde oceanen te delen. Dit resulteerde in bijna 100 business concepten en ruim 400 professionals die online hun oplossingen deelden. De meest kansrijke concepten werden geselecteerd en door middel van een acceleratie programma ondersteund om hun business plan verder uit te werken.
 
Schone oceanen een stap dichterbij
Met de organisatie van de Demo Day is de eerste ronde van Our Oceans Challenge afgerond met het voortbrengen van vijf kansrijke innovaties. Zij zullen de komende periode hun business plan realiseren. Our Oceans Challenge roept (offshore) bedrijven en (impact) investeerders op om de lancering van deze nieuwe bedrijven te ondersteunen. Daarnaast zal er in november een tweede ronde van het programma worden gestart. Momenteel zoekt Our Oceans Challenge naar een nieuwe coalitie van partners om dit mogelijk te maken.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken