Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Waarom mobiele beveiliging en app-beheer essentieel zijn voor het MKB

21 mei 2015 - Het MKB is de basis van de Europese economie volgens Michael Maas, VP EMEA North bij Good Technology. Deze organisaties zijn essentieel als het gaat om constante groei en innovatie.

Volgens het European Economic Impact Report heeft het MKB in 2014 zelfs ruim een biljoen euro bijgedragen aan de Europese economie. En daar blijft het zeker niet bij, want er zijn voorspellingen dat deze cijfers verder zullen toenemen in 2015.
 
Technologie
"Naast deze groei zien we dat de technologie zich in razendsnel tempo ontwikkelt," zegt Maas. "Mobiliteit heeft inmiddels een centrale rol in de zakelijke IT-wereld. De manier waarop mensen informatie creëren, consumeren, delen en inzetten heeft ervoor gezorgd dat bedrijven hun IT hebben gemoderniseerd. Deze verandering maakt nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk en zorgt ervoor dat de manier waarop data geconsumeerd wordt nooit meer hetzelfde zal zijn. Nu het weer beter gaat met de economie, moeten MKB-bedrijven investeren in IT-oplossingen om strategische groei op het gebied van beveiliging, cloud en mobiel mogelijk te maken."
 
Mobiliteit
Volgens onderzoek van Good Technology onder 459 IT-managers uit het MKB, ligt er een belangrijke focus op mobiliteit in 2015. Bedrijven vinden mobiele apps belangrijker, omdat ze hiermee de productiviteit en groei kunnen vergroten. Bijna twee derde (63 procent) van de bedrijven die mobiele apps wil uitrollen, geeft aan drie of meer apps te willen uitrollen in de eerste helft van dit jaar. Dit is een enorme toename vergeleken met de achttien maanden daarvoor (half 2013 tot eind 2014). Toen heeft slechts een derde van de organisaties drie of meer apps uitgerold. Bedrijven zijn zich er steeds meer van bewust dat mobiliteit concurrentievoordeel oplevert ten opzichte van grotere bedrijven. Daarnaast zorgt het voor uitbreiding in nieuwe sectoren en extra omzet.
 
Mobiele strategie
Veilige uitrol en het beheer van mobiele strategieën wordt een topprioriteit voor ondernemers. De uitdaging is eenvoudig: bedrijven hebben een gebruikersvriendelijk, flexibel en vooral veilig mobiel platform nodig dat snel en eenvoudig kan worden uitgerold.
 
Mobiele flexibiliteit
Maas vervolgt: "Mobiele flexibiliteit geeft het MKB niet alleen technologisch voordeel dat voorheen alleen beschikbaar was voor grote organisaties, het zorgt er ook voor dat ze geen hinder ondervinden van verouderde applicaties. Voorheen werd het MKB hierin achtergesteld, omdat ze alleen beschikking hadden tot complexe en dure oplossingen als er al een oplossing beschikbaar was. Aangezien het MKB essentieel is voor de Europese en wereldwijde economie, hebben ook zij toegang nodig tot de laatste nieuwe technologieën."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.