Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Amsterdam verplicht tot verhuur leegstaande kantoren

24 januari 2011 - De gemeente Amsterdam voert een meldplicht in voor kantoorpanden die langer dan een half jaar leeg staan. Wordt het gebouw vervolgens nog een half jaar niet gebruikt, dan wijst de gemeente een huurder aan. Dit schrijft Elsevier.

De strenge regels gaan gelden voor bedrijfsruimtes groter dan 10.000 vierkante meter in Amstel III en Teleport, waar veel bedrijfsruimtes leegstaan. Ook ontruimde kraakpanden, vallen onder de nieuwe regel. De eigenaar is verplicht het pand bewoonbaar/bruikbaar aan te bieden en indien nodig daarvoor maatregelen te treffen. Eigenaren die niet meewerken, kunnen een boete van maximaal 7.500 euro tegemoet zien. 

Wet kraken en leegstand
Het plan is afkomstig van GroenLinks-wethouder Maarten van Poelgeest (Ruimtelijke Ordening en Grondzaken) en Freek Ossel (PvdA, Wonen en Wijken) en gebaseerd op de Wet kraken en leegstand. Vooralsnog wordt het alleen in Amsterdam op deze manier opgepakt.


Bron: Elsevier Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.