Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
14 april 2015
 

Week van de Ondernemer in teken van duurzame inzetbaarheid

 
 

Ondernemers Henkjan Smits, Ruud Veltenaar en Johan van den Elzen gaan tijdens de Week van de Ondernemer vandaag van 10.00 tot 11.30 uur in het Beatrixtheater in Utrecht met 200 ondernemers in gesprek over de uitdagingen waarmee ondernemers in de nabije toekomst te maken krijgen.

Technologische ontwikkelingen op de arbeidsmarkt vragen om aanpassingsvermogen van werkgevers en werknemers. Nu investeren in gezondheid, scholing en betrokkenheid is cruciaal voor de continuïteit en groei van bedrijven. Daarnaast zorgt het vaak ook direct voor lager ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Tijdens de Week van de Ondernemer van 14-16 april staat het onderdeel Personeel volledig in het teken van Duurzame Inzetbaarheid.
 
‘Onze medewerkers ontwikkelen en testen zelf nieuwe beleidsvoering’
Specialistisch ingenieursbureau Movares uit Utrecht ziet voortdurende betrokkenheid van de werknemers als de manier om de toekomst tegemoet te gaan. Door bezuinigingen in de publieke sector heeft Movares de afgelopen jaren flink moeten inkrimpen. Met als gevolg dat er relatief veel oudere werknemers werken. Desondanks ziet Van den Elzen de bezuinigingen ook als een kans om meer te innoveren. Dit doen ze in zogenoemde regietafels en proeftuinen. Bij regietafels komen medewerkers van verschillende afdelingen bij elkaar om te brainstormen over nieuwe plannen, zoals flexibel belonen. Op geselecteerde afdelingen worden deze plannen in de praktijk uitgeprobeerd. Deze afdelingen worden proeftuinen genoemd. Mocht een idee in de praktijk niet werken, dan besluiten de werknemers en de directie het niet door te voeren. Zo krijgen de werknemers het gevoel dat ze voor een deel de regie in eigen hand hebben en blijft het gesprek gaande tussen de directie en de werknemers.

Duurzame inzetbaarheid
Bij duurzame inzetbaarheid staat de vraag van werkgevers, werknemers en de arbeidsmarkt voorop. Wat vragen ontwikkelingen in de arbeidsmarkt? Kunnen medewerkers nu en in de toekomst goed aan het werk blijven? Volgens het ministerie van Sociale Zaken en MKB Nederland is innovatie, betrokkenheid en gezondheid van de werknemers en voortdurende uitwisseling van kennis essentieel. Betrokken medewerkers hebben meer plezier in hun werk en het stimuleren van een gezonde levensstijl kan het ziekteverzuim verminderen. De noodzaak voor ondernemers om te investeren in verdere ontwikkeling van hun werknemers en ze bij-, op- en om te scholen neemt daarom toe.

Week van de Ondernemer
Ruim 15.000 ondernemers bezoeken van 14 t/m 16 april de Week van de Ondernemer in Utrecht. Premier Rutte, koningin Maxima, Pieter van den Hoogenband en Jet Bussemaker zijn enkele voorbeelden van sprekers tijdens de Week van de Ondernemer. Het actief bevorderen van ondernemers om met elkaar in gesprek te gaan en aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid is het thema van het ochtendprogramma. Hierna gaan ondernemers met elkaar en experts in gesprek op het Personeelsplein en zijn er break-out sessies met topsprekers en business coaches.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken