Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
8 april 2015
 

'Werkgever denkt dat ontslagrecht na 1 juli makkelijker wordt'

 
 

Vanaf 1 juli wordt de tweede fase van de Wet Werk en Zekerheid van kracht. Het merendeel van de werkgevers (79 procent) denkt dat ontslag dan gemakkelijker wordt.

79 procent van de ondernemers weet niet wat de hoogte is van de transitievergoeding die werkgevers vanaf 1 juli moeten betalen aan ontslagen werknemers. Ook weet 68 procent niet wannéér een werknemer hier recht op heeft. Dit blijkt uit onderzoek van Tempo-Team onder 700 ondernemers.
 
Onvoldoende kennis
Ruim 80 procent van de respondenten gaf aan te denken goed voorbereid te zijn op fase 2 van de invoering van de WWZ. Bij doorvragen bleek dit echter niet het geval te zijn. Het merendeel blijkt onvoldoende kennis te hebben. Over de ketenregeling is men beter geïnformeerd: 66 procent weet dat de nieuwe onderbrekingstermijn zes maanden is en 60 procent weet dat een medewerker na 24 maanden recht heeft op een vast dienstverband. 71 procent denk echter dat het sneller of net zo lang duurt als vóór 1 juli. Goedkoper wordt het misschien wel, dat denkt ook 83 procent van de respondenten, maar de strengere regels en administratieve verplichtingen kunnen dit voordeel teniet doen. Joost Heeroma, woordvoerder van Tempo-Team: "We kijken ervan op dat 79 procent van de ondernemers denkt dat ontslag vanaf 1 juli gemakkelijker wordt. Dit is door verplichte dossiervorming en aantoonbare herplaatsingsinspanningen vaak juist niet het geval. Het gaat daardoor ook zeker niet sneller, eerder langzamer."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken