Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
27 maart 2015
 

Brouwers vermelden vrijwillig ingrediënten en voedingswaarde

 
 

Brouwers vinden het belangrijk dat consumenten een weloverwogen keuze kunnen maken bij het aankopen van levensmiddelen, waaronder bier.

Tijdens het EuroActiv stakeholder event dat gisteren plaatsvond in Brussel, heeft de vereniging van Europese Brouwers deze boodschap ook aan de aanwezige stakeholders en politici overgedragen. De brouwers willen hiermee laten zien dat ze hun verantwoordelijkheid nemen door vrijwillig een ingrediënten- en voedingswaarde declaratie op het etiket te plaatsen. De Nederlandse brouwers lopen op dit punt zelfs voorop. Het merendeel van de brouwers in ons land zet namelijk al jaren vrijwillig een ingrediëntendeclaratie, voedingswaardedeclaratie en zwangerschapslogo op het etiket.

Informeren consumenten
Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers: "Als brouwers vinden we het belangrijk dat consumenten goed geïnformeerd zijn. Zowel over alcoholvrij- en alcoholarm bier, als over alcoholhoudend bier. In de Europese etiketteringsverordening is een uitzondering opgenomen voor dranken met een alcoholpercentage hoger dan 1,2 procent alcohol. Toch vermeldt het merendeel van de Nederlandse brouwers vrijwillig de ingrediëntendeclaratie, voedingswaarde en het zwangerschapslogo op het bieretiket. Er zijn zelfs brouwers die ook vrijwillig een verwijzing naar alcohol en verkeer of geen alcohol (achttien jaar) op hun etiket zetten."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Internetondernemers kunnen niet meer zonder goede hosting
Het belang van een goede hosting voor een internetondnemer
Voeding voor de concentratie
B-vitamines (B1, B3, B6, B8, foliumzuur en B12) en vitamine C zijn goed voor de leerprestatie, de concentratie en spelen een rol bij het geheugen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken