Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
27 maart 2015
 

Brouwers vermelden vrijwillig ingrediënten en voedingswaarde

 
 

Brouwers vinden het belangrijk dat consumenten een weloverwogen keuze kunnen maken bij het aankopen van levensmiddelen, waaronder bier.

Tijdens het EuroActiv stakeholder event dat gisteren plaatsvond in Brussel, heeft de vereniging van Europese Brouwers deze boodschap ook aan de aanwezige stakeholders en politici overgedragen. De brouwers willen hiermee laten zien dat ze hun verantwoordelijkheid nemen door vrijwillig een ingrediënten- en voedingswaarde declaratie op het etiket te plaatsen. De Nederlandse brouwers lopen op dit punt zelfs voorop. Het merendeel van de brouwers in ons land zet namelijk al jaren vrijwillig een ingrediëntendeclaratie, voedingswaardedeclaratie en zwangerschapslogo op het etiket.

Informeren consumenten
Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers: "Als brouwers vinden we het belangrijk dat consumenten goed geïnformeerd zijn. Zowel over alcoholvrij- en alcoholarm bier, als over alcoholhoudend bier. In de Europese etiketteringsverordening is een uitzondering opgenomen voor dranken met een alcoholpercentage hoger dan 1,2 procent alcohol. Toch vermeldt het merendeel van de Nederlandse brouwers vrijwillig de ingrediëntendeclaratie, voedingswaarde en het zwangerschapslogo op het bieretiket. Er zijn zelfs brouwers die ook vrijwillig een verwijzing naar alcohol en verkeer of geen alcohol (achttien jaar) op hun etiket zetten."

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken