Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vrouw met innovatief bedrijfsplan omzeilt vooroordelen

16 maart 2015 - Het starten van een onderneming is voor iedereen een grote uitdaging, maar vrouwen worden daarbij met een extra obstakel geconfronteerd: vooroordelen.

Dat is de conclusie van een onderzoek aan de University of California naar de percepties rond de zakelijke plannen van een aantal starters in de retailindustrie en de hightech-sector, zo meldt Express.be.

Stereotyperingen
Dit obstakel heeft alles te maken met de stereotype percepties over eigenschappen en vaardigheden van mannen en vrouwen.  "Eerder onderzoek wees al uit dat vrouwen minder gemakkelijk steun krijgen voor het starten van een eigen onderneming," zegt onderzoeksleider Sarah Thébaud, professor sociologie aan de University of California. "Investeerders geven systematisch een voorkeur aan ondernemingen van een man, zelfs als het ondernemersplan verder identiek is. Plannen van een vrouwelijke ondernemer scoren consequent lager op investeringswaarde en succeskansen, terwijl de vrouwelijke ondernemers ook constant op het gebied van technische vaardigheden en zakelijke competentie lagere cijfers krijgen dan hun mannelijke collega’s, ongeacht de activiteit van de start-up."

Innovatieve projecten
Thébaud stel wel dat bij innovatieve projecten een opmerkelijke conclusie kan worden getrokken. "Bij mannelijke starters had het innovatief karakter van het project geen enkele invloed op de visie over de ondernemer. Wanneer een vrouw echter een innovatief project naar voor schuift, bleek de waardering toe te nemen in vergelijking met seksegenotes die een traditioneel zakelijk idee willen lanceren. Als een vrouw een innovatief project voorstelt, verdwijnen een aantal twijfels omdat een aantal typische eigenschappen van de ondernemer - creativiteit, ambitie en gezond risicogedrag - worden getoond."


Bron: Express.be Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.