Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Ondernemer heeft weinig keuze als hij krediet wil

18 januari 2011 - Wie als ondernemer een krediet wil heeft vrijwel geen keuze en komt bijna altijd bij een van de Grote Drie terecht. Grote kans dat de NMa haar pijlen – na het gebrek aan concurrentie op de hypotheekmarkt – hierop richt.

In 2009 constateerde de NMa ook al dat er tussen banken meer concurrentie mogelijk was bij de kredietverlening aan het midden- en kleinbedrijf. Toen ging het met name om de rentetarieven die door de drie grote banken werden gehanteerd. 

Weinig klachten
Overigens komen er bij de NMa weinig tot geen klachten binnen van ondernemers die vinden dat ze weinig keuze. Ook bij MKB Nederland is er geen sprake van een klachtenregen. Wel komen er bij de ondernemersorganisatie veel klachten van bedrijven binnen over het feit dat ze moeilijk over kunnen stappen naar een andere bank. Volgens MKB Nederland is het voor ondernemers en bedrijven nagenoeg onmogelijk om te ‘shoppen’ bij de banken. MKB Nederland juicht nieuw onderzoek naar de kredietverlening in het mkb van de NMa wel toe. Keuze uit maar drie banken noemt de organisatie veel te weinig.


Bron: De Pers Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.