Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Vrouwelijke freelancers verdienen minder dan mannen

13 maart 2015 - Vrouwelijke freelancers verdienen per uur behoorlijk minder dan hun mannelijke collega’s. In 2014 lagen de tarieven van vrouwen gemiddeld bijna vijf procent lager. Het verschil in honorering tussen mannen en vrouwen werd afgelopen jaar wel kleiner.

In 2013 waren de uurtarieven van vrouwen gemiddeld bijna acht procent lager dan mannen. Dat blijkt uit een inventarisatie van Tentoo. Tentoo onderzocht de tariefontwikkeling van freelancers gedurende de afgelopen vier jaar. Hieruit bleek dat vrouwen in 2012 per uur bijna 9,5 procent minder verdienden dan mannen. Dat het verschil in 2014 kleiner werd, is vooral toe te schrijven aan de groep vrouwen in de categorie 35 tot 54 jaar. Zij zagen hun tarieven gemiddeld licht stijgen.

Daling gemiddelde uurtarieven
In het algemeen nam het gemiddelde uurtarief van freelancers sinds 2011 flink af. In vergelijking met drie jaar eerder lagen hun tarieven in 2014 ruim 6,5 procent lager. Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo. "Het aantal freelancers is de afgelopen vier jaar flink toegenomen. Aangezien het aantal opdrachten niet evenredig toenam, daalden de gemiddelde uurtarieven. De economie en bedrijvigheid trekken inmiddels aan, waardoor het aantal opdrachten stijgt. Bovendien verwachten we in de komende jaren een minder snelle toename van het aantal freelancers. Als gevolg verwachten we dat de daling van de gemiddelde uurtarieven niet doorzet."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.